Кристияна Йорданова, Мис Свят България: Прелест, ум и добро сърце в красива хармония! (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Прелест, ум и добро сърце в красива хармония! Първото впечатление, което прави Кристияна Йорданова, Мис Свят България за 2023 година, е изваяната й като струна осанка.

В мига, в който ви се усмихне, обаче и очите й заблестят с топла светлина, разбирате, че това младо момиче е истинска кралица, но не заради короната от престижния конкурс, а заради онова, невидимо нещо, което носи в сърцето си – добрина и финес.

Живяла 18 години във Ванкувър, Канада, Криси решава, че е време да се завърна в България, където се чувства у дома и на мястото си. Ето какво сподели тя за рубриката “Бодлив или щастлив” на младежкото информационно издание Youth Street Varna, която се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна в направление “Медийни проекти”.

“Тук е моят роден дом, тук съм най-щастлива. В Канада учих психология в The University of British Columbia и амбицията ми е след време да стана клиничен психолог. Това е една от най-големите ми мечти. В Канада младите хора са много пробивни и амбициозни. За тях е много важно образованието. От там можем да вземем много позитивни неща за самите себе си, особенно по отношение на професионалната реализация. Затова останах толкова време там, имах какво да науча. Реших да се върна у дома и приложа наученото тук.

В България не се говори достатъчно за психологията, като цяло за здравето ни. Тази тема е много важна и аз искам да я споделя с повече хора.

Когато хората не говорят за проблемите си, стоварват цялата негативна агресия върху другите около себе си. Дори и аз като психолог, имам нужда от психолог.

Важно е хората да имат възможност да споделят открито всичко с непознат, какъвто е психологът, защото приятелският съвет е различен от този на някой, който има знания и опит в психологията. Психологът може да открие корена на даден проблем и как може да се фиксира, да се начертаят правилните стъпки за по-позитивен живот”, споделя лъчезарната млада дама.

Питаме Кристияна къде са пресечните точки на психологията и модата, какво я е отвело на подиума?

“Като бях на 14 години започнах да работя с една агенция, снимах се, но не ми харесваше, не ме теглеше. Тогава нямах тази самоувереност, която сега имам. Сега вече се чувствам като дама, елегантна, но психологията много ми помогна да преборя този страх от сцената, от снимките и вече се чувствам комфортно в кожата си, вече съм истинската аз.

Човек не открива изведнъж себе си, той работи за това и пътят е много дълъг. Този път го вървим цял живот. С много трудности се сблъсках като емигрант, не беше лесно. Затова мисля, че намерих себе си, защото винаги държах България близко до сърцето си и семейството ми също. Те много ми помагаха в този труден момент. Благодарение на хубавото и лошото, което преживях, съм това, което съм днес!

Какви са първите впечатления на Кристиана след завръщането й в България?

Първоначално имаше шок, защото съм свикнала с живота в Канада. Аз обаче чувствам, че България е моето място, въпреки, че имам много неща, които трябва да се променят. Смятам, че страната ни има огромен потенциал.

На първо място, аз гледам България с позитивни очи. Искам да съм добра към хората и това винаги ми се връща. Сблъсквам се непрестаннон с прекрасни хора и искам да правя все повече проекти за страната си.

Това ми е мисията като Мис Свят българия. Искам всичко, което аз съм научила да го върна тук и да помогна по някакъв начин”, споделя Криси.

Тя е не само самото съвършенство на външен вид, но и млада дама, която активно се бори срещу насилието над жени.

“Имам собствена фондация, която се нарича “Woman Squared”. Насилието над жени се случва в цял свят. Имам статистика, според която 45% от жените и децата, включително и в Канада, страдат от домашно насилие. Тук обаче нещата са наяве. Като малка още имам впечатление, че отношението към жените в България не е нормално. Като съм се връщала на почивка у носа ми е правило впечатление, че мъжете не се отнасят с една жена по правилния начин. Това много ме възмущаваше, затова реших да направя нещо, което да промени нагласата към жените и децата.

Правя семинари и лекции, но сега се обръщам към младите хора. Считам, че превенцията e ключова. Искам на децата и младежите да споделя как трябва да се държим към една жена, какво е важно да търсят в една любовна връзка. Да не се поддават на провокация и токсично отношение”, смята Мис Свят България.

Агресията се е превърнала в част от културата ни. Всичко започва в детството. Не се говори открито за тези неща. Ние трябва стъпка по стъпка да променим културата си.

Кристияна се оказа пълна с много приятни изненади. Тя е автор и на книгата Forbidden Words /”Забранени думи”/.

“Това е книга, която съм писала от 16-годишна. Когато бях в Канада, при всяка трудност за мен използвах като терапия писането. Това ме успокояваше. В тази книга имам стихове за трудните моменти, но най-вече за токсичните връзки. За жалост и аз съм имала няколко токсични връзки, научих много от тях и ме направиха много по-силна. Тази книга издадох, за да покажа на жените и децата, че те не са сами. За мен е важно да откриеш душата. Аз разбирам хората, които са в тези ситуации и от мъжката и от женската гледна точка, може да се случи на всеки. Токсичните връзки и токсичните хора са навсякъде край нас”, допълва Кристияна.

Според нея, най-важното за една миска е благотворителността, особено за Мис Свят.

“Това е един от най-старите конкурси и в него еважно не толкова как изглеждаш, а как се изказваш на английски и какво правиш за страната си. Аз затова се старая да работя по различни каузи, свързани с деца. Работя с Карин Дом, там чета книжки на децата, правя лекции. Има нужда от помощ тук към всички. Искам да помогна на цяла България, толкова, колкото мога”, сподели Криси.

Повече вижте във видеото!.

Красивата варненка ще има привилегията да представи страната ни на най-големия формат за красота в света – Мис Свят, който ще се проведе през ноември и декември в Индия. Тук идва и нашата роля на българските зрители да помогнем на Мис Свят България 2022 да събере възможно най-много гласове. Как можем да помогнем на Кристияна Йорданова?

За да гласувате в подкрепа на Мис Свят България 2022 Кристияна Йорданова е необходимо да изтеглите приложението MobStar, което е налично в Google Play и App Store.

След като отворите MobStar има опцията за регистрация, с подробна инструкция.

След като влезете, натиснете втората иконка най-долу с лупата – “Търсене” 

Там напишете “Kristiyana Yordanova” и ще ми намерите профила на Кристияна Йорданова.  

Потребителите имат възможност да я последват и да харесат всичките ѝ снимки!

Важно е да се направи уточнението, че всяко едно харесване на снимка на Мис Свят България 2022 носи един глас, което означава, че ако потребителите харесат 10 снимки, Кристияна Йорданова ще се сдобие с 10 гласа! Ето и кратко видео, как да подкрепим Кристияна Йорданова, използвайки приложението MobStar

Този репортаж е част от проекта “Бодлив или щастлив” на СНЦ “Пресклуб Варна” и се осъществява с подкрепата на Фонд “Култура” към Община Варна в направление “Медийни проекти”.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close