Конференция за дигитални иновации се проведе във флотската Алма Матер

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Кметът на Варна Иван Портних поздрави участниците в научната конференция “Дигитални иновации – перспективи за развитието на висшето образование в Република България”, организирана от студентския съвет към ВВМУ “Никола Вапцаров”. “Благодаря на мичман Георги Лолов, председател на студентския съвет на ВВМУ, за поканата да бъда част от това събитие. На флотската Алма Матер й отива да бъде домакин на среща, посветена на дигитализацията във висшето образование, защото знанията и опитът в тази сфера, както на възпитаниците, така и на преподавателите във ВВМУ, са доказани “, заяви кметът.

Той  припомни, че Община Варна, с подкрепа на академичната общност, работи по концепцията “Варна – град на знанието”, като разчита на потенциала на кадрите, които завършват университетите в града. Вече има конкретни резултати от това сътрудничество, тъй като все повече фирми от IT сектора отварят офиси във Варна, въпреки икономическа криза. Затова се надявам тази кауза да привлича в нашия град все повече млади хора от цялата страна, каза още кметът.

От името на ректора на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров приветствие към участниците отправи капитан I ранг доц. Недко Димитров, поздравления бяха изпратени от Националния младежки форум на студентските съвети, както и мичман Георги Лолов – председател на студентския съвет на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“. В конференцията се включиха студенти и курсанти от  университети и военни училища в страната.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close