Кариерен форум “Технология на успеха” показа голямото доверие на бизнеса към Технически университет – Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

При огромен интерес и перфектна организация преминаха трите дни на Кариерен форум “Технология на успеха“ в ТУ – Варна от 4 до 6 октомври 2022 г.

Тази година събитието събра около 60 бизнес партньори на университета от страната и чужбина и показа, че възможностите за работа за младите хора от региона нарастват. Фирмите бяха от различни браншове и представиха презентации пред студентите с информация за дейността си и свободни стажантски и работни позиции.

Много студенти от Технически университет – Варна успяха да намерят желаната от тях позиция, получиха консултации относно летни стажантски програми, както и работни места с подходящо за тях работно време. Предоставените обучения и умения от лектори от бизнеса по време на събитието имаха за цел да помогнат за по-лесното интегриране на младите хора в работна среда и да им дадат знания за бъдещото им професионално развитие.

На форума най-голям процент бяха компаниите от IT сферата, но присъстваха и фирми, които търсиха и корабни специалисти и инженери. Наблюдаван беше и голям интерес на софийски фирми към студенти от Технически университет – Варна, защото част от фирмите, особено в IT сферата, около пандемията са преминали на дистанционна работа.

Месецът на кариерата в ТУ – Варна продължава през целия м. октомври със семинари и надграждащи обучения на живо по следната програма:

https://www1.tu-varna.bg/…/karieren-tzentar/karieren-forum-2

През м. ноември Технически университет – Варна ще организира и хакатон за студенти и завършващи ученици от 11 и 12 клас от средните училища в региона. Състезанието ще е забавление с много награди от бизнес партньорите на университета.

Организатори на проявите в университета са Кариерен център при ТУ – Варна със съдействието на Студентски съвет и академичното ръководство.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close