Калин Вельов: Не си губете времето млади, готини хора, то прелита! Останете усмихнати и позитивни!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Калин Вельов скромно определи себе си не като идол на поколения българи, а като добър музикант, свирил на много места по света. За “Искам да съм като теб” талантливият перкусионист и изпълнител сподели, че е имал късмета да попадне на родители, които са го подкрепили да сбъдне мечтите си.

„Смятам, че е много ценно, когато си малко хлапе и имаш един импулс, в моя случай за барабани, родителите да разпознаят тази ситуация и да дадат шанс на детето си. Според мен блажени са и родителите и децата, които са уцелили този момент. Аз имах този шанс. Въпреки, че родителите ми не са музиканти, баща ми е инженер, майка ми е спортист, преподавател, те ме подкрепиха. Факт е, че аз една година бях много настойчив и не ги оставях на мира, свирех по тенджери и тигани, с вилици и лъжици, вдигах страшен джангър, но те ме записаха на уроци по ударни инструменти, солфеж, пиано. Успяха със спестявания тогава, през 80-те години, да ми купят всички възможни музикални инструменти и да ми дадат шанс да се развивам в тази посока.

Искам да кажа на всички родители, че е много важно да насърчаваме това, което децата ни харесват и мечтаят да правят, да им помогнем да се развиват във всяка посока, в която детето проявява желание и любов към нещо.Мога да кажа, че съм сбъднал детската си мечта. Факт е, че в днешно време се гледа по-прагматично и не се гледа на културата и изкуството като на непрактичната част от бъдещето. Същевременно има много възможности и в сферата на изкуствата, които се дигитализират и имат перспективно бъдеще. За пример мога да дам електронната музика, която обслужва компютърните видео игри и влезе дори в наградите „Грами“, като индустрия генерира по-сериозни приходи от стандартната филмова индустрия. Ето, това е един сектор, свързан с културата и изкуството, който в дигитална цифрова среда се развива с чудовищни темпове в световен мащаб.

Така че, изкуството ще продължи да съществува в дигитална или физическа, всякаква форма. Не можем без него и без културата. Затова, ако детето ви има заложби, помогнете му да ги развие. Не малко са случаите, в които родителите са наложили професия и развитие на детето си, които то не е искало, не е обичало, и се оказва че минават едни десет години в обучение, а то като порасне, пак завива към своята страст. Оказва се, че 10 години образование ще останат като обща култура, а тепърва ще развива това, което иска и обича”, коментира Калин Вельов.Дали късмет и талант са достатъчни за да успее човек в шоу бизнеса?”Блазе им на талантливите, аз не смятам, че съм един от тях. При мен и при много хора идва с много труд, постоянство и дисциплина. Дали ще е самодисциплина, или ще бъде наложена, това е.

Постоянството и дългосрочната работа води до натрупване и неизменни резултати. Тези, които са талантливи са късметлии, при тях се получават нещата бързо и лесно. Те пък обаче са по-мързеливи, защото знаят, че с малко усилие и време могат да постигнат много неща. По-често се случва трудът и постоянството да доведат до по-добри успехи”, сподели музикантът.Калин Вельов се изявява от скоро и на политическата сцена като народен представител. Затова го попитахме къде са пресечните точки между изкуството и политиката и помага ли изкуството в трудни моменти?”Смятам, че изкуството помага в политиката, защото е свързано с позитивни мисли и чиста енергия. Погледът с усмивка, който имаме като артисти, ни помага да не се вземаме толкова на сериозно.

Не се вземам за политик и не смятам, че трябва да се специализирам в това, светът има прекрасни примери начело с Риган. Той е доказателството как един човек заради усещанията си, визията и качествата си, може да бъде успешен политик. Смятам, че мога да бъда полезен за колегите и своя бранш чрез политиката. Харесва ми възможността за комуникация и имам амбиция да променя отношението към нашия сектор и средата на труд. Необходима е енергия, желание, амбиция и постоянство”.Формулата за успех на Калин:Формула за успех нямам, но съветът ми е да бъдем креативни, да бъдем отворени към света и към хората. Да бъдем в мисъл, движение, в работа, да не си губим времето, защото то прелита бързо. Трябва да сме фокусирани върху нещо градивно и да не спираме да се трудим.Не си губете времето млади, готини хора и останете усмихнати и позитивни!”

Какво още сподели Калин Вельов-вижте във видеото!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close