Икономически Университет – Варна са шампиони по футбол в „Купа 8 декември”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На терените на ОСРК „Младост“, в два състезателни дни, сили на футболния терен премериха 6 отбора от четири варненски университета.

В полуфиналните мачове /11.11.21 г./ се изправиха един срещу друг двата отбора на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, а другата среща противопостави миналогодишния шампион Технически Университет и Икономически Университет-Варна.

ПРОТОКОЛ от класиране

На първи терен ВВМУ 2 победиха трудно състудентите си от ВВМУ 1 с резултат 4:2 и така станаха първите финалисти. На втори терен футболистите на ИУ успяха да победят в редовното време ТУ с резултат 3:1 и се класираха за финала.

Финалният мач протече под доминацията на Икономистите и те се наложиха с категоричното 5:1 над втория отбор на ВВМУ и така спечелиха шампионската купа и златните медали.

В малкия финал студентите от ВВМУ 1 и ТУ не успяха да излъчат победител в редовното време и така се стигна до изпълнение на дузпи. Всеки отбор изпълни по 3 дузпи, а късмета в ролетката беше на страната на моряците и те спечелиха бронзовите медали с резултат 5:3.

Организаторите от дирекция „Спорт“ осигуриха предметни награди за отборите финалисти /купи, медали, футболни топки/, които връчи Данчо Илиев при награждаването на отборите.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close