Икономическият университет във Варна посрещна близо 40 студенти от 10 държави по програма “Еразъм +”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Близо 40 студенти от над 10 държави в и извън Европейския съюз ще прекарат летен семестър в Икономически университет-Варна. Мобилностите ще бъдат проведени по програма „Еразъм+“. Най-голям е броят на студентите, избрали варненското висше училище, от Германия, Чехия, Словакия и Испания. Това съобщиха от Областния информационен център във Варна, научи TheSite24.

За новодошлите младежи се организират традиционните Welcome days. В рамките на два информационни дни те имат възможност да се запознаят с историята на висшето училище, организацията на учебния процес, основните звена в сградата на университета. Също така се провеждат индивидуални срещи с представител на отдела, отговорен за входящата мобилност.

Предстои провеждането на специална „Българска вечер“ за чуждестранните гости, организирана от отдел „Международно сътрудничество“. По време на събитието ще бъдат представени типични български обичаи, ритуали и фолклорна програма. В допълнение ще има и интерактивни забавления, чрез които студентите ще научат интересни факти за България.

(Visited 14 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close