Започна електронният прием в първи клас в общинските училища

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Електронната система за прием в първи клас в общинските училища за учебната 2023/2024 г. отваря днес  – 17.05.2023 г. (сряда). Родителите ще могат да кандидатстват до 23,59 ч. на 26.05, а първото класиране ще бъде обявено на 31.05, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

За предстоящата учебна година в 37-те общински училища в община Варна са обявени общо 3089 свободни места. В заявлението родителите могат да подредят от 1 до 10 училища, в които желаят децата им да бъдат приети. Системата класира по ред на желанието, като за всяко едно училище предимство имат децата с адрес в района на обхват на учебното заведение.

На електронната платформа са публикувани Система от правила за електронен прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна, (в рубриката “Наредби”), график на дейностите за прием в първи клас, информация за общинските училища с прием в първи клас, разпределени по административни райони, информация за адресите, включени в прилежащия район на всяко училище (рубриката “Райони”) и за обявените от училището свободни места, както и други касаещи приема уточнения. По възникнали въпроси или неясноти родителите могат да се свържат с експерт от дирекция „Образование и младежки дейности“ на тел. 052/ 820 267.

Информация за чуждестранните граждани, живеещи на територията на община Варна:
– Приемът на заявления по електронна поща е единствено в случай, че системата не допуска родителя за регистрация на заявление.
– За деца-чужденци със статут на временна закрила (с регистрационна карта за бежанец) заявления за прием в подготвителна група и първи клас се подават единствено на място в Регионално управление на образованието (РУО) – Варна, на адрес: ул. “Цар Симеон I” №32.

Електронната система е на адрес: https://school.uslugi.io/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close