Енерго-Про финансира изследователски център по природни науки на открито в добричко училище

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Чрез финансовата подкрепа от инициативата “ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ средно училище “Димитър Талев“ в град Добрич изгради изследователски център “С поглед в бъдещето“. Вчера се състоя официалното му откриване в двора на учебното заведение. Специален гост на събитието беше г-н Здравко Миланов, управител на разпределителен обслужващ център Добрич и Силистра към енергийната компания.

“Основната идея в проекта на нашето училище беше създаването на изследователски, природен и екологичен център на открито, в който учениците ще имат възможност да провеждат пpaĸтичecĸи занимания пo физиĸa, география, изобразително изкуство, технологии и предприемачество, математика, биология и химия“, каза по време на откриването г-жа Весела Стоянова, директор на СУ “Димитър Талев“. “Радваме се, че ЕНЕРГО-ПРО оцени иновативността на нашия проект и че благодарение на тяхното дарение успяхме да изградим и оборудваме място, което да провокира у нашите възпитаници любознателност, изследователски дух и чувство за отговорност към опазване на околната среда. Благодарим на енергийното дружество за чудесната социална инициатива, чрез която успяхме да надградим положените през годините усилия в една от приоритетните за нас области – екологично образование и възпитание на подрастващите“.

Центърът за изследвания на природните науки е в три направления – “Астрономия“, “Meтeopoлoгия” и “Екология“. Оборудването включва телескоп, фотографски апарат, монитори, метеорологична станция, уред за измерване на чистотата на въздуха, хранилки и комплекти с бинокли за наблюдение на птици. Ще има възможност за създаване на ĸлyбове по интереси по всяко от направленията. Ученици от втори, шести и девети клас бяха първите, които изпробваха възможностите на изследователския център и демонстрираха работата с тях пред гостите на събитието.

Кандидатурата на СУ “Димитър Талев“ беше в областта “Изграждане на екологични ценности“. Заявления за финансиране по инициативата “ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ могат да се подават също в областите “Детско развитие“, “Опазване на околната среда“, “Устойчиво развитие на градската среда“, “Енергийна ефективност“, “Безопасно използване на електроуреди и енергийни съоръжения“. Приоритетно се одобряват проекти, които имат дългосрочен ефект и предлагат нови практики за промяна на обществените нагласи. Повече за критериите за оценяване, както и заявление за кандидатстване могат да бъдат намерени в сайта на компанията на адрес:  https://www.energo-pro.bg/bg/energo-pro-za-obshtestvoto.

(Visited 4 times, 2 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close