Емил Георгиев от Варна спечели златен медал на Олимпиадата по ментална аритметика “Малките будители на България”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Емил Георгиев от Варна заслужено спечели златен медал на Олимпиадата по ментална аритметика “Малките будители на България”, научи TheSite24. Малкият Емо е всъщност голям математик. Той е ученик в I А клас в ОУ “Христо Ботев” във варненския квартал “Аспарухово”. От 4-годишен Емо, както го наричат приятелите му, е запален по математиката. Неговата майка Таня решава да развие тази негова страст и го записва в SmartyKids. Именно там неговата учителка Сияна Младенова успява да помогне на Емил да развие своя талант, който в последствие му носи не един или два медала.

На последното състезание – Олимпиада по ментална аритметика “Малките будители на България”, която се проведе под патронажа на Кмета на Пловдив Костадин Димититров, Емо успя да завоюва златния медал в категория B2.

Награждаването протече в два етапа:

В Първа част бяха наградени децата от категории А1, А2, В1, В3, В4

А във Втора част бяха наградим децата от категории В2, С1, С2, С3, С4

Малките участници бяха поздравени от г-н Пламен Панов, заместник-кмет по култура, археология и туризъм в Община Пловдив.

В рамките на олимпиадата участниците и техните придружители имаха възможност да се насладят на изпълненията на Оркестър “Симфодеца”, към Къща за музикални вълшебства “Дивизи” и на децата от танцовата школа към училище “Димитър Талев” – “Ненси Денс”!

(Visited 15 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close