“Дни на сини кариери” за ученици и студенти предстоят във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Морски клъстър България съвместно с Българска морска камара и със съдействието на Технически университет-Варна, Висше военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“ и Колеж по туризъм към Икономически университет-Варна, организират петото издание на „Дни на сини кариери“.

То ще се проведе изцяло онлайн в три последователни дни в периода 1-3-ти декември от 13:30. Във всеки един от трите дни ще бъдат засегнати различни възможности за развитие в областта на синята икономика. Събитието е насочено към ученици и студенти.

Експерти от водещи предприятия, университети и научни институти в областта на синята икономика ще представят пред младежите многообразие от професии и възможности за реализация. По този начин ще дадем възможност на по-широк кръг млади хора от цялата страна да получат информация за синята икономика, за нейния настоящ и бъдещ потенциал, за развитието на традиционните за страната сектори и връзката им с нови технологии като роботика, дигитализация, прилагане принципите на кръговата икономика.

Предварителната програма е следната:

Начало  в 13:30 часа (обща продължителност около час) за всеки от дните:

Ден 1/01.12 (сряда) – “Митове и реалности пред синята икономика” – включва теми: корабоплаване (морско и речно), пристанища, корабостроене и кораборемонт;

Ден 2/02.12 (четвъртък) – “Алтернативни индустрии в синята икономика” – включва теми: корабен брокераж, агетиране и морска логистика, рибарство и аквакултура, крайбрежен и морски туризъм/яхтен бизнес;

Ден 3/03.12 (петък) – “Синята икономика – нови хоризонти” – включва теми: нови технологии и иновативни компании, научни изследвания, екология и кръгова икономика.

Регистрация за събитието може да бъде направена чрез този онлайн формуляр. Повече информация за събитието ще намерите тук.

Форматът се съпътства и от конкурс “Бъдещето на Черно море”. В него могат да участват ученици от основни и средни училища и студенти от цялата страна. Срокът за представяне на конкурсните материали е до 6 декември, а на 19 декември (честване на Никулден от морската общност по стар стил) ще бъдат обявени победителите. Участниците ще се състезават с рисунка, есе, концептуален модел/идеен проект на иновативно решение по темата на състезанието. Наградите за победителите са осигурени от Община Варна. Повече информация за конкурса можете да намерите тук.

За коментари и въпроси: office@marinecluster.com

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close