Димитър от Варна създаде уникална серия дезодоранти за храна „Spice Up”, залага на българския вкус! (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Димитър Пасков е на 21 години, от Варна, възпитаник на ВУМ – Варна. Той представи своята уникална серия дезодоранти за храна „Spice Up” по време на “Food Innovation Exhibition”, иновативното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи бяха студентите от Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна. Ето какво сподели находчивият млад човек пред репортер на Youth Street Varna:

Шарена палитра от кулинарни иновации представиха студентите от Институт по кулинарни изкуства към ВУМ – Варна (СНИМКИ)

“Това е иновативен продукт, който подобрява аромата на храната. Той е предназначен за професионална употреба в кухни, ресторанти и хотели. Предлага се в три вкуса – гъби, печено пиле и ванилия.

Основата на дезодоранта са специални бульони, които съм разработил с изцяло български натурални продукти. Те са безопасни за употреба, като добавят уникален аромат на продукта, но не променят вкуса му. Това е иновацията.

Вдъхновен съм от това, че на пазара не намерих продукт, който подобрява аромата директно на финален продукт или заготовка за продукт, затова реших да създам тази серия и я представя на нашето изложение”, сподели младият човек.

Факт е, че храната, която консумираме е все по-малко ароматна и вкусна, затова вярваме в успеха на Димитър. Питаме го оттук накъде?

“Това е първата реализация на продукта. В момента има разработен сайт, който ще бъде завършен и надявам се в бъдеще да успея да реализирам и наложа продукта на пазара в България. Имам идея да развия и други вкусове със специфични български аромати, с български продукти.

Искам да разработя дезодорант със зелено сирене, което е много специфично и се произвежда в Черни вит, което е уникално за България, също така със свежите родопски горски ягоди.

Има много голямо поле за изява, като „Spice Up” е продукт, предназначен за професионална употреба, който спокойно може да се използва във всяко домакинство. Напълно достъпен е и няма специфична употреба или технология, по която се използва. Просто пръскаме със спрея върху ястието и получаваме уникален аромат”, сподели бъдещият шеф готвач, който е възпитаник на Института по кулинарно майсторство към ВУМ Варна.

Както медията ни информира, като част от дисциплината „Иновации и креативност в кулинарните изкуства“, студентите от специалностите „Гастрономия и кулинарни изкуства“ и „Хотелиерство и кулинарни изкуства“ имаха задачата да създадат свои собствени иновативни продукти, както и да разработят тяхното внедряване в реални условия.

Продуктите трябваше да са уникални, не съществуващи за дадения пазар, а също така и да предлагат ново преживяване за всички сетива. Преди всичко, обаче, задачата на студентите бе да преминат през целия цикъл от зараждането на една иновативна идея, през планирането и реализирането и, до въвеждане на оперативно производство и позиционирането й като готов продукт на пазара. По този начин студентите използват всички придобити знания и умения от обучението си в университета и демонстрират, че са готови да успеят и в реални условия.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close