Димитър Горчев: Един човек за да успее, трябва да открие своето нещо! Опитвайте, докато го намерите!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Проектът „Искам да съм като теб” Ви среща с една невероятно колоритна и богата душевно личност, личност, чиято усмивка лекува, личност, чиято позитивна енергия е заразна, личност, която е добър пример за всеки млад човек с богатия си житейски опит и нестихващото любопитство към света и пътя към себеопознаването.

Димитър Горчев – радиоводещ, шоумен, детски психолог, церемониал майстор на сватбени тържества, организатор към Координационният ТВ център на БНТ. С богат интелектуален „арсенал” от дипломи в специалност „Счетоводство и контрол” и „Маркетинг и мениджмънт в спорта и туризма” към Икономически университет – Варна, ”Вариететна режисура” към НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и магистратура по приложна психология. Човек, с нито ден стаж като счетоводител, но със знания, приложими в останалите му житейски превъплъщения.

Три години Димитър Горчев работи като мениджър на Института за преквалификация на учителите, за да разбере, че от него чиновник не става и артистичната му природа не може да се впише в бюрократичната машина.

Като тийнейджър мечтае да стане акушер-гинеколог, в пети клас изчита учебника по анатомия и патоанатомия. Родителите му го изпращат на уроци по математика, за да го подготвят за Морско училище. Явява се на изпитите и предава празен лист в знак на протест. Записва се да учи литература с намерението да се насочи към учителската професия. Животът обаче му е подготвил много други предизвикателства и артистичната му натура се поддава на изкушението да следва капризите на сърцето.

Към работата на детски психолог съдбата го отвежда през портала на работата му като болничен клоун. Покрай участията му като клоун на партита, получава покана за участие в терапевтична програма за децата в детската онкохематология във Варна. Първоначално отказва, защото той самият е бил в ситуацията на пациент и знае колко е тежко това отделение. Но…Размисля бързо, защото има душа и тя му нашепва, че децата и родителите, попаднали в това отделение, имат нужда от неговата подкрепа. Защото знае, че радостта и смеха лекуват…И той иска и може да бъде част от този процес, разбира добре, че може да е полезен.

Впоследствие на база опита, който натрупва като болничен клоун в работа си с малките пациенти в детската онкохематология и детската психиатрия се хваща да учи приложна психология. Следват покани от няколко детски центъра за развитие за работа с проблемни деца и деца аутисти.

Не секват и артистичните му изяви. Митко е до много влюбени двойки в най-важния миг от живота им и това е част от неговата мисия да прави хората щастливи.

„Родителите трябва да говорят ежедневно с децата си, за да ги познават, но да не искат от тях да осъществят техните нереализирани идеи. Висшето образование не трябва да бъде самоцел. На тази държава и трябват не само висшисти, трябват и бармани, шофьори, готвачи…Работя с едно дете, отличен ученик в престижно училище. Родителите настояват той да учи, да има престижна професия. Човекът обаче иска да е готвач. Това иска…Те искат да учи английски, той иска да учи френски. Това му харесва и търси начини, самоучители, интернет…И говори прекрасно френски. Родителите са решили, че се нуждае от психологическа помощ, защото не иска да учи английски…Един човек, за да намери своето нещо в живота, трябва да опитва непрестанно различни неща, докато открие себе си!”, е съветът на психолога, артиста, човека Митко Горчев.

Запознайте се с него във виртуалната ни среща чрез проекта „Искам да съм като теб!

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности”.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close