Деца от ДГ “Карамфилче” рецитираха вдъхновено “Аз съм българче!”, омагьосани от полета над България с кака Марияна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

“Чрез изкуство и заедност можем да творим чудеса и да възпитаваме гордо и достойно поколение”- каза днес кака Марияна от театрална трупа “Трик-Трак” при поредния си  полет над България в ДГ№10 “Карамфилче”.

Тя изказа своята благодарност към фонд “Култура” на Община Варна, които подкрепиха и финансираха авторската идея, към партньорите по проекта и приятелите, които взеха участие в реализацията: актьора Свилен Стоянов автор на тематичните песни за спектакъла, Маргарита Батовска, Йорданка Аргирова, Петър Песев и Мартина Михайлова. Пожела си на глас да няма разделителна линия между култура и образование. 

Днес „карамфилчетата“ от двете четвърти групи на ДГ №10 „Карамфилче“, имаха удоволствието да участват в проекта. С песни и танци кака Марияна преведе децата през красивите изгреви на Дунавския бряг до писъка на чайките на любимото ни Черно море. През Розовата долина и върховете на Родопа, Рила и Стара планина. Тя разказа на децата за България- нашият „земен рай“, подарен ни от природата.

Красотата на Родината е трудно да се изкаже  с думи, но децата я усетиха със сърцата си и подариха на кака Марияна най- хубавото си изпълнение на стихотворението „Аз съм българче“. Да възпитаме децата в родолюбие! Какъв по-интересен начин от този! Нашите деца обичат България, защото е една, неповторима, най-красива на света!”, споделиха очаровани родители и педагози от детското заведение.

(Visited 61 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close