Деца и младежи в неравностойно положение се включиха в инициативата “Ветроходство за всички”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

За осма поредна година се проведе инициативата “Ветроходство за всички“, чиято цел е приобщаване към ветроходството на деца и младежи в неравностойно положение. Инициатор и организатор на “Ветроходство за всички“ е Емилиян Ялъмов.

Благодарение на “Ветроходство за всички“ девойки и младежи от Комплекс за социални услуги “Св. Йоан Златоуст“ във Варна за пръв път се качиха на борда на ветроходна яхта. Това стана благодарение на спортен клуб по ветроходство “Ултрамарин“.

Ментор и шкипер на младите хора, които плаваха с 40-футовата красавица “Parea“, бе Явор Колев. Той е професионален ветроходец и дипломиран треньор, който е с над 30-годишен опит в спортното ветроходство.

На брега пък с връзването на морски възли ги запозна г-н Цено Кътов, дългогодишен съдия на регати и радетел за морската идея. Младите моряци получиха моряшки фланелки, осигурени от Ардашес Ованезов, както и сертификати за участието си в специалното събитие.

За участниците в инициативата имаше и почерпка, осигурена от пицария “Годзила“. За младите моряци имаше и различни сладости.

Снимки: Емилиян Ялъмов

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close