Грейнали от радост очички и пълни с подаръци ръчички при старта на Щастливо Еко училище “Свят непознат” във Варна! (ВИДЕО/СНИМКИ)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Детски смях, песни и танци, грейнали от радост очички, пълни с подаръци ръчички, интригуващи въпроси и умни отговори от малчуганите… Това беше атмосферата в зоопарка на Варна днес.

Не пропускайте предвидените дати за следващите уроци на Щастливото еко училище – “Свят непознат” –  19 май, 8 и 16 юни, 14 и 20 юли, 10 и 18 август, 8 и 14 септември.

Десетки деца и родители се забавляваха с първото издание на Щастливото Еко училище “Свят Непознат”, чийто любезен домакин е зоопаркът във Варна. Още от сутринта нетърпеливи малчугани с вълнение очакваха игрите, които бяха подготвени за тях, а те никак не бяха малко! Мъниците майсториха пчелички от балони и таралежи от гумени ръкавици, рисуваха красиви картини на екологична тематика, а бъдещите агрономи засадиха в чашки невени и четирилистни детелини, които отнесоха у дома, нетърпеливи да ги видят как поникват и разцъфват.

Това обаче беше само началото на веселото Еко училище!

Забавни викторини, любопитни факти за царя на животните, важната роля на пчелите за опазването на света, промените в климата,  музика и арт работилници бяха част от изкушенията за малчуганите и техните родители, които продължиха цели три часа – от 11 до 14.00 часа.

Как започна всичко?

Публиката от нетърпеливи деца, се настани в очакване на интересна програма – и не сгрешиха! Популярният талантлив млад изпълнител и актьор Максим Ялнъзов, познат като Симба от Варна от мюзикълът Цар Лъв, влезе в ролята на водещ и развълнува малките посетители с песни и танци.

След забавната част, започна и истинското училище! Първият гост беше Балин Балинов от “Грийнпийс” – България. Балин разказа на децата как могат да бъдат полезни за опазване на околната среда и колко малко усилия се искат, за да запазим нашата планета чиста и да я направим по-добро място за живот. Децата отговаряха с ентусиазъм на всеки един въпрос, който екологът им задаваше.

“Децата са нашето бъдеще и тяхното възприятие към околния свят се формира точно в този момент. От нас зависи да отгледаме едно по-отговорно към природата поколение, което ще направи нашата планета по-добро място за живот”, обърна се към родителите на малчуганите Балин.

Балин Балинов, Грийнпийс – България

Черешката на тортата в първото издание на Еко училище “Свят непознат” беше пчеларят Георги Георгиев, който се беше подготвил с малък пчелен кошер, було и разбира се – търтеи в бурканче! Децата бяха толкова нетърпеливи да видят какво има в кошера, че веднага се струпаха, за да вадят медец и да погалят безобидните търтеи.

“Пчелите са много, много важни за природата! Те се грижат за растенията, те носят живот и благоденствие на хората! Без пчелите ние хората, не можем да съществуваме на този свят – те са неизменна част от кръговрата на живота и затова е важно да ги уважаваме и да ги пазим”, каза пчеларят, а децата жадно попиваха всяка негова дума.

Последният гост, но не и по значение в първото издание на Еко училище “Свят непознат” бе зоологът на варненския зоопарк Пламена Каразутева, която разказа любопитни неща за най-величествените котки – Царят лъв.

“Лъвовете са несъмнено царете на джунглата и любимите животни на всички наши посетители. Надали има жител на Варна, който да не познава Симба и Косара. Те са брат и сестра и живеят щастливо в нашата зоологическа градина. Искам да се обърна към децата и техните родители с един апел – да не дават храна на животните, защото това не е добре за тях, а нашата основна цел е да се грижим и радваме на всички наши питомци”, каза зоологът на варненска зоологическа градина.

Пламена Каразутева

Щастливото еко училище “Свят непознат” предстои да се проведе в 10 модула във варненския зоопарк. Целта на инициативата, подкрепена от Дирекция “Образование и младежки дейности” в община Варна, е да обогати знанията на малчуганите за опазването на природата и нейните богатства.

„Щастливо еко училище – Свят непознат“ е инициатива на СНЦ „Маджик Стрийт Варна“.

Не пропускайте предвидените дати за Щастливото еко училище – “Свят непознат” –  19 май, 8 и 16 юни, 14 и 20 юли, 10 и 18 август, 8 и 14 септември.

Заповядайте! Нека заедно се забавляваме, докато се учим на любов към земята, природата и животните!

Посетителите заплащат стандартния вход за достъп до зоопарка, а забавлението в еко фиестата е с ВХОД СВОБОДЕН!

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close