В ОДК награждават лауреатите от Националния конкурс „ПриказкиТе“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В събота, 28.05.2022 г., от 11 ч., в двора на ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна ще се проведе награждаването на лауреатите от Националния конкурс за детска рисунка “ПриказкиТЕ”, Варна, 2022 г. Той е посветен на 1 юни – Международния ден на детето. Конкурсът се организира от ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, със съдействието на Община Варна и е включен в Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката.

Жури, председателствано от Надежда Антова – художник и преподавател в НУИ „Добри Христов“, гр. Варна, и членове: Кремена Николова – художник и Велина Христова – художник, разгледа и оцени общо 241 творби, дело на участници от 34 населени места в страната и чужбина.

Комисията реши и трите специални награди да отпътуват за столицата. Специалната награда на кмета на град Варна ще бъде връчена на Андрея Калчева от ЧСОУ „Британика“, гр. София. Наталия Карагьозова от ателие „Приложен фолклор“ при ЦПЛР – Център за култура, изкуство и образование, получава отличието на Националния дворец на децата. И журито дава своя специална награда. С нея ще бъде удостоена Петя Велева, възпитаник на същото столично ателие.

В деня на награждаването ще бъде показана изложба с творби на участниците в конкурса. Водещ на церемонията ще бъде Марияна Григорова от театрална трупа „Трик-Трак“.

Протокол с имената на всички отличени участници – ТУК

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close