В модерен балет “Vitto Dance” и балет “Flashdance” на пиедестал са магията на танца, моралът и ценностите! (ВИДЕО и СНИМКИ)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В рубриката “Школите на Варна” младежкото информационно издание Youth Street Varna представя Модерен балет “Vitto Dance и балет “Flashdance”, създадени и ръководени от невероятната Дария Аврамова.

Представянето на Модерен балет “Vitto Dance и балет “Flashdance” е част от проекта на СНЦ „Пресклуб Варна“ – „Виртуална информационна борса – Школите на Варна” и се реализира с финансовата подкрепа на ЕНЕРГО-ПРО в контекста на инициативата “ЕНЕРГО-ПРО ЗА ОБЩЕСТВОТО” в направление „Детско развитие” и медийното партньорство на СайтЪТ.

Когато излязат на сцената приковават вниманието с изяществото си. Когато слизат от сцената обират овациите на публиката. Това са невероятните балерини, които ни омагьосват с енергията и очарованието си, възпитаници на лъчезарната Дария Аврамова.

Дария Аврамова с гордост представи две от своите прекрасни възпитанички, които са влезли в професионална хореографска паралелка в ПГ ХНИ “Константин Преславски” с максималните 100 точки.

“Горда съм с тях, защото вече тръгвам по професионален път на развитие, но вярвам, че няма да изгубят “Вито Денс” от живота си”, споделя Дария.

“Ако има желание, има и успех. Ще се справим с всичко”, категорични са момичетата.

Дария споделя за себе си, че е от Русия, от далечния Сибир, където е завършила хореографско училище. След това завършва университет в специалност “Информатика” заради нейната майка, но сърцето я тегли към танците и второто си висше образование получава като балет майстор, хореограф. В България и във Варна я води любовта.

“Нямаше как да не се занимавам тук с моята любима професия, аз обожавам децата. Моето предназначение е да развивам децата, да влагам в тях любов и усилие. Любовта към изкуството и творчеството.

Ние сме много много близки с тях. Пека им палачинки. Говорим за обществото, за днешните времена в България и в света като цяло.

Влагам не само в тялото им, а в душите им, в ума им всичко това, което смятам за правилно за нашето поколение.

Ние ходим по много състезание, децата обичат лагерите. Ходим в цяла България. През септември важно участие за нас е в Празниктът на Испания. Когато се намираме в друга среда, където децата са отделени от родителите, те се преоткриват отново и отново. Стават самостоятелни, по-отговорни, пазят костюмите си. Помагат си.

Аз много държа на дисциплината. Виждам поведението и възпитанието им, с което се гордея, защото влагам много усилия в тази насока. Кого да поздравиш, кога да се извиниш, кога да си вземеш поука.

Имахме всякакви нюанси и моменти в отношенията с възрастните хора, с момчетата. Не е лесно, но това е труд, който си заслужава. Накрая получаваме като резултат една грациозна балерина, можеща да танцува, но и стабилно устойчива психически и подготвена физически”, коментира Дария.

Що се отнася до това изискват ли се някакви специални качества, за да танцува едно дете в модерен балет “Вито Денс” или балет “Флашденс”, хореографката споделя:

“Когато детето е надарено, за него всичко това е по-лесно. Когато детето няма специални умения и данни от природата дарени, но има усилия и талант и иска да постигне нещо, всичко се изгражда. Аз приемам всички деца, нямаме селекция. Развиват се еднакво, защото деца, на които в началото им е било трудно, но са били упорити и амбициозни, често задминават останалите и не мога да ги позная.

Така едно дете може да преоткрие себе си като прекрасен лебед , да научи всичко и се мотивира още и още. Има деца стартират прекрасно, после угасват и губят интерес. Други изведнъж избухват, разцъфват.

Целта ни е да градим морал и ценности, съчетани със спорт, с поддържане на тялото в отлично състояние.

Сега са актуални телефони и мрежи, аз ги вадя от тази реалност, издърпвам ги буквално от там за ушите, зада им покажа, че наоколо има изкуство, приятели, природа, море”.

Дария пожела на родителите да намерят време за децата си. Да влагат усилия, да насочват към правилната среда с амбицирани, силни деца, които искат нещо да постигнат в този живот.

Децата, които тренират, по-лесно мечтаят. Те имат мечти. Аз ги карам да мечтаят. Децата, които не тренират, са загубени.

Тук се запознават с много неща, успяват да превърнат мечтите си в реалност”, споделя Дария.

Ето какво споделят част от възпитаничките на школата по модерен балет:

Ралица: “Минаваме през много тренировки, за да можем да изглеждаме красиво на сцената. Винаги зад кулисите и пълна бъркотия, но навън е различно. Гордеем се с нашата госпожа, че ни помага да се развиваме толкова бързо”.

Даная: “Балет Вито денс грабна много деца и те искаха да се запишат в него, защото виждаха колко красиви танци изработваме, колко старателни са децата, какви усилия се полагат на сцената. Това ни вдъхнови да започнем балета”.

Дияна: “Мен ме вдъхновява госпожата, харесаха ми стъпките. На сцената е магия, забравяш за всичко и сякаш си в сън.”

Ралица: “Адреналинът, когато се качиш на сцената е огромен, там се случват чудеса”.

Даная: “Дори и да намерим нови хобита, балетът ще остане в сърцата ни. Дори да сме много ангажирани, ще намираме начин ад вдъхновяваме и други деца”.

За най-малките от балет “Флашденс” и “Вито денс” танците са чудо, магия.

“Танците са много хубави, не искам да се откажа от тях никога. Най-щастлива се чувствам, когато съм с треньорката ми и групата ми. Когато съм на сцената трябва да съм усмихната, много щастлива и все така да не се отказвам. За мен танците са едно огромно чудо! За мен балетът е всичко, не бих се отказала от него за нищо на света”, споделят Никол, Ирен, Виктория, Александра и Ирен.

Невероятните момичета от балета са радост за публиката на всяко събитие.

Не случайно възпитаниците на балет “Флашденс” и модерен балет “Вито денс” обират не само аплодисментите, но и наградите във всеки конкурс и фестивал.

(Visited 126 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close