Възпитаници на Търговската гимназия във Варна с успешно участие в международен проект

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Възпитаници на ВТГ “Г. Ст. Раковски” отново спечелиха призови места с участие в международен проект, научи YouthStreet от споделен коментар във фейсбук на директора на учебното заведение Жечка Георгиева.

“Отново сред първите!

И тази година по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение “Зелена планета“, в рамките на международната му програма “Диалог на културите: от запознанството до уважението“, се проведе Национален ученически конкурс “Зелена планета 2021“ като част от Международния детски екологичен форум “Зелена планета 2021“. Конкурсната програма на форума се провежда в два етапа: национален и международен, в седем номинации.

В номинацията “Природата – безценен дар, един за всички“–конкурс за проектни и научноизследователски работи на екологична и космическа тематика се включи Пресияна Костадинова от 12 в клас. Нейният проект, отличаващ се с оригинална научна идея, посветен на съхраняване на планетата и хармоничната връзка между човека и природата, бе отличен с второ място.Научен ръководител на проекта-г-жа Гергана Великова.

В Kонкурса за ученици “Зелените технологии през погледа на младите хора 2021“ в рамките на Националния ученически конкурс “Зелена планета 2021“, в направление “Зелени технологии през призмата на екологичния мониторинг“, участваха Гергана Ачкова, Сияна Дрохлева и Дарина Димова от 12 а клас, чиито проект зае второ място.В основата на тяхната разработка стои определяне на проблема, описание на използваните методи на екологичен мониторинг и обосновка на тяхната целесъобразност. Научен ръководител на проекта-г-жа Петя Колева.

Организатори на национално ниво са Фондация “Устойчиво развитие за България“, Национален дворец на децата и Представителството на Россътрудничество в България (Руски културно-информационен център)”, сподели Жечка Георгиева.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close