Възпитаници на МГ “Д-р Петър Берон” се готвят за важна олимпиада, хайде да ги подкрепим!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Възпитаници на Математическа гимназия “Д-р Петър Берон” във Варна се готвят за важна олимпиада по статистика, но се нуждаят от нашата подкрепа. Ето какво споделят те в писмо до Youth Street Varna:

“Ние сме отбор “ВДМ-ВАРНА“ от 11 клас на Математическа гимназия “Д-р Петър Берон“- гр. Варна – участници в Националната олимпиада по статистика.

През изминалите две години, благодарение на многобройните гласове на читателите и на високата оценка на журито, отборът ни беше избран да представя България на Европейската олимпиада по статистика /2020 г. и 2021 г./ Тази година отново сме в “Топ 3“ на Националния кръг и имаме шанс да постигнем уникален успех, като станем първият отбор, представял страната ни на 3 поредни европейски форума.

До финалния кръг са допуснати 6 отбора (от общо 277), всеки от които изготви по две презентации: едната – представяне на екипа, а другата – на тема “Околната среда и статистиката“. Проектите ще бъдат оценявани от национална комисия, пред която следващата седмица ще ги защитаваме. 25% от крайната оценка на всеки отбор представлява вотът на публиката.

Ще бъдем изключително благодарни, ако имаме силна подкрепа от нашите съграждани.

Гласуването става, като се маркира отбор “ВДМ-ВАРНА“ в “Категория А“ и се натисне бутона “Гласуване“ на следния линк: https://www.nsi.bg/bg/node/19452/

Може да се гласува по 5 пъти от един IP адрес. Гласуването продължава до 14.04.2022г.

Презентациите на отборите и опциите за гласуване са публикувани на сайта на Националния статистически институт: https://www.nsi.bg/bg/node/19452/“, гласи съобщението от “ВДМ-ВАРНА“ в състав Виктор Николов, Даниел Димитров, Мартин Гоцев и ръководител Елена Димитрова.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close