ВСУ “Черноризец Храбър” ще обучава студенти от Китай

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

ВСУ “Черноризец Храбър” ще обучава студенти от Университета Нантонг от Китай, като това ще стане от новата академична година – 2024/2025 г. Сътрудничеството между двете образователни институции бе обявено на пресконференция за китейските медии, в която участваха доц. д-р Елеонора Танкова – зам.-ректор на Варненския свободен университет и експертен екип. Доц. Танкова представи пред китайските колеги насоките за бъдещо развитие и стратегията за успешна реализация на образователни и научни инициативи.

От страна на Университета Нантонг присъстваха висши представители – зам.-секретарят Уангуейдонг, деканът Ян Чаохуей и други. Договорените планове включват обучение на китайски студенти в две магистърски програми на английски език – “Изкуства и събитиен мениджмънт” и “Управление на международни бизнес проекти”, както и докторски програми.

Представителите от двата университета изразиха удовлетворението си от стъпката напред в сътрудничеството и се надяват на успешно развитие на образователните и научни програми, предвидени в рамките на проекта. Това сътрудничество обещава да стане ключов елемент в обогатяването на академичния опит на студентите от двете страни и в укрепването на международната образователна общност.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close