Виктория от Варна създаде уникални пюрета за алергични бебчета (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Виктория Петрова е на 21 години, от Варна, последна година студент в “Кулинарния институт” към ВУМ.

По време на “Food Innovation Exhibition”, иновативното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи бяха студентите от Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна, Виктория представи своята кулинарна иновация – бебешки пюрета за алергични дечица, които получават атопичен дерматит от белтъка на кравето мляко.

Ето какво сподели Вики пред репортер на Youth Street Varna:

“След направено проучване намерих продуктите, които са необходими и могат да заместят обикновените продукти в пюренцата, това са заешко месо, тиквичка, картоф, а за сладкото пюре – дюля, сини сливи, тиква, боровинки. Подсладено е с фурми и овкусено с чай от лайка, който успокоява бебешките коремчета.

Запознах се със статистика, според която през последните години три пъти се е увеличил броя на децата с алергии. Зная, че на пазара има нужда от този продукт, затова смятам да превърна кулинарната си иновации в истински бизнес. След няколко години планирам да стартирам масово производство на този продукт.

Всяка майка може да приготви в домашни условия подобни пюрета за децата си, като използват пилешко или заешко месо, тъй като белите меса не са проблем. Основните зеленчуци също са лесно достъпни на пазара. Моите пюрета са тествани върху деца с атопичен дерматит, а родителите споделят, че те са харесвани повече от пюретата, предлагани в момента в търговската мрежа”, сподели Виктория.

Както медията ни информира, като част от дисциплината „Иновации и креативност в кулинарните изкуства“, студентите от специалностите „Гастрономия и кулинарни изкуства“ и „Хотелиерство и кулинарни изкуства“ имаха задачата да създадат свои собствени иновативни продукти, както и да разработят тяхното внедряване в реални условия.

Продуктите трябваше да са уникални, не съществуващи за дадения пазар, а също така и да предлагат ново преживяване за всички сетива. Преди всичко, обаче, задачата на студентите бе да преминат през целия цикъл от зараждането на една иновативна идея, през планирането и реализирането и, до въвеждане на оперативно производство и позиционирането й като готов продукт на пазара. По този начин студентите използват всички придобити знания и умения от обучението си в университета и демонстрират, че са готови да успеят и в реални условия.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close