Васил от ВУМ – Варна сътвори най-вкусната и уникална Халвандула (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Васил Христов е студент в Института по кулинарно изкуство към ВУМ Варна. По време на иновативно изложение във висшето училище, той представи своя уникален продукт – Халвандула, направен от халва и лавандула, предаде репортер на Youth Street Varna.

“Имам два различни варианта. Единият е черен сусамов тахан, отгоре има бял шоколад, за да направи вкуса мек и същевременно елегантен.

Имам и халва с фъстъчен тахан, като към нея има допълнително спирулина, за да може да подобри качеството на самата халва, но и да намали захарта, защото е направена с фруктоза. Това я прави перфектна за диабетици.

Продуктът е предназначен за различна група хора, но основната ми идея беше това да е подарък за Свети Валентин или друг специален празник, т.е. като бутикови бонбони. Иновацията е в това, че са от халва, което е извън традицията”, сподели лъчезарният иноватор.

Васил коментира още, че има план бонбоните му да бъдат и масово произвеждани, но това ще се случи не на този етап, тъй като по принцип не се занимава със сладкарство.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close