Варненското златно съкровище оживява в идея за компютърна игра

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Общо над 70 участници ще се включат в първият за града ни Sea Game Jam. 40 са разработчиците, които ще работят над идея за компютърна игра, свързана с 50-тия юбилей от откриването на Варненското златно съкровище.

На 4-ти март стартира първото издание на Sea Game Jam, организирано от варненското гейм студио Zariba, в което участие ще вземат ентусиасти и професионалисти в създаването на компютърни и мобилни игри. По време на четиридневното събитие, чиито домакин е Икономически университет- Варна, участниците ще разработят идея за своя игра, а най-вдъхновяващите проекти ще бъдат наградени. До момента има записани над 70 участници за конферентната част и над 40 участници, които ще се впуснат в разработването на идея за игра по зададена тема. Тъй като събитието е със състезателен характер, точната тема, върху която отборите ще работят ще бъде обявена в деня на надпреварата. Организаторите обаче повдигнаха леко завесата и разкриха, че със сигурност тя ще е вдъхновена от  Варненското златно съкровище. Идеята за тази нетипична колаборация идва от Община Варна и е породена от факта, че тази година най-старото обработено злато на света чества 50 години от своето откриване.

“Много се радваме, че Община Варна припозна мащаба на това събитие и влиянието, което гейминг културата има сред младите хора. Едно не само национално, но и световно културно наследство ще намери път към нова аудитория по един близък до нея начин“ – сподели главният организатор на инициативата Радостин Петров.

Събитието включва конферентна част с изявени лектори от областта на разработването на игри, монетизацията, маркетинга и др., Game Jam, в който отборите ще разработват своя игра и Indie Pitch, в който ще бъдат представени вече готови идеи за игри. И трите части на събитието са с вход свободен. Организаторите имат амбицията инициативата да се превърне в традиционна за града, с пролетно и есенно издание всяка година.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close