Варненски ученик стана втори в света по стрийтлифтинг

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

18-годишният Симеон Михайлов от Варна спечели второ място на Световното първенство по стрийтлифтинг /World Streetlifting Championship/, което се проведе на 23 и 24 август в украинската столица Киев. Младият силов спорт се практикува от 2014 г. и съчетава две упражнения – издърпване и потапяне, с допълнителни тежести. “Наричаме ги набиране и кофичка. Имаме по 3 опита от всяко движение, като най-високите зачетени се сумират и състезателят с най-голям сбор е победител”, разказа Михайлов.

На първенството в Киев той постигна резултат от 215 кг – 87,5 кг с набиране и 127,5 кг с кофичка, което му отреди среброто в категория до 80 кг. На първенството участваха 120 състезатели от 16 държави от цял свят.

За Михайлов това е втора международна изява. Той е участвал в надпревара и в Сърбия, печелейки всички дисциплини. “Тренирам на лостове от 4 години, но практикувам конкретно този спорт с тежести в последните 2 години. Тренировките ми протичат главно във фитнес зали. Преди състезанието се фокусирах главно на набиранията и кофичките. През ден правих или само набиранията с килограми, или само кофички с килограми. Редувах ги през последните месеци преди първенството, като от време на време тренирах и краката си, за да не изостават спрямо горната част”, разказа за подготовката си медалистът.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close