Варненският свободен университет е блокиран от пътни ремонти в началото на академичната година

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Районът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ е блокиран от извършваните пътни ремонтни дейности. Периодът съвпада с кандидатстудентската кампания, провеждането на очните занятия на студентите в задочна форма на обучение, началото на учебната година за студентите в редовна форма от 2. до 5. курс и откриването на новата академичната година. Това съобщиха от учебното заведение.

Ремонтни дейности се извършват едновременно на всички улици, които водят до ВСУ „Черноризец Храбър“ – ул. „Петър Попов“ (след дървения мост), ул. „Янко Славчев“ на която е университета) и ул. „Боян Бъчваров“ (край „Кабакум“ и „Журналист“). Частично проходима – в едното платно, е ул. „Боян Бъчваров“ – това е и единственият достъп до висшето училище в началото на академичната година.

Ремонтните дейности възпрепятстват ежедневно стотици студенти, преподаватели и служители. „Затварянето на улиците, водещи до университета, пречи не само на образователния процес, но е и препятствие за автомобилите със специален режим на действие – линейки, пожарни и полицейски автомобили“, коментира Доротея Николаева – председател на Студентския съвет на ВСУ „Черноризец Храбър“ и член на Националното представителство на студентските съвети.

Във връзка с ремонтните дейности бе променена и организацията на линиите на градския транспорт. Спирката на ВСУ „Черноризец Храбър“ се обслужва от линия № 9, а не от 409, както бе до скоро. Разписанието на автобуса е през 40 мин. . За промяната университетът не беше уведомен.

В средата на юли 2023 г., след затварянето на улица „Петър Попов“ за строително-монтажни дейности по изграждане на водопроводно трасе, бе изпратено писмо до Община Варна, с което бе поискано поставянето на временни указателни пътни табели, показващи заобиколните маршрути. Към момента табелите са поставени, но заобиколният маршрут също е разкопан.

„Ние подкрепяме желанието на Община Варна за облагородяване на града, но настояваме за актуална и точна информация за маршрута, по който студентите, преподавателите, служителите и гостите на университета могат да стигнат до ВСУ „Черноризец Храбър“, както и за информация за края на пътните строително-ремонтни дейности“, коментират от Студентския съвет.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close