Черно море – Зала за творчество: Боби и Криси – супер микс от чар, талант и харизма в ритъма на зумбата (ВИДЕО И СНИМКИ)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В рубриката “Школите на Варна” младежкото информационно издание Youth Street Varna представя Школата по зумба към “Зала за творчество “Черно море” .

Неин създател е Боян Карлиев, възпитаник на ВСУ “Ч. Храбър” в специалност “Строителство на сгради и съоражения”, шампион по спортни танци, детски аниматор и очарователната му половинка Кристина Христова, изучавала “Хореографска режисура и артмениджмънт” в същия ВУЗ, певица и партньор в танците и живота.

Представянето на  Школата по зумба към “Зала за творчество “Черно морее част от проекта на СНЦ „Пресклуб Варна“ – „Виртуална информационна борса – Школите на Варна” и се реализира с финансовата подкрепа на ЕНЕРГО-ПРО в контекста на инициативата “ЕНЕРГО-ПРО ЗА ОБЩЕСТВОТО” в направление „Детско развитие” и медийното партньорство на СайтЪТ.

Харизматични, слънчеви, талантливи, прелестни, влюбени един в друг и заедно в живота и той в тях, даряващи щастие с енергията, която излъчват…Това са Боби и Криси, една от звездните двойки във Варна, част от невероятната трупа на “Арт денс” – балетът на легендарната Нина Козина и създатели на “Зала за творчество Черно море”, където провеждат тренировки по зумба и спортни танци.

Зумба школата на Боби, която се намира в “Зала за творчество “Черно море” е на три години и в нея се обучават деца и възрастни.

Ето какво споделят очарователните млади хора, които са истинско турнадо в ритъма на танца.

“Преди две години открих зумбата на Боби и се влюбих внея, защото това е уникален начин, по който можеш да се движиш, да отслабваш и забавляваш едновременно. Не искаме ли това всички? Дори и най-малките”, споделя Криси.

Защо професионален танцьор като Боби избра точно зумбата?

“Аз съм професионален танцьор. Първо започнах да танцувам спортни танци на 7-годишна възраст, а на 12 започнах да танцувам всякакви други видове танци. В годините открих зумбата и тя ме очарова, защото това е танц за хора, които не могат да танцуват.

За мен е огромна радост да видя човек, който се впуска да танцува, дори да не умее.

Моята мисия в живота е да накарам възможно най-много хора да дадат шанс на танците да влязат в живота им, да се потопят в тази невероятна магия и зумбата е перфектния начин да се случи това.

Зумбата е комбинация от лесни танцови движения и фитнес упражнения като се повтарят няколко движения. Инструкторът е отпред, показва движенията и всички останали го следват. По този начин всякаква музика могат да се правят всякакви танци и да ги играят всякакви хора от най-малките до най-големите.

Зумбата е кардиото за всеки човек. Може да ходите на фитнес, но ако не спазвате режим на хранене, това няма много смисъл. В зумбата си правиш кардио тренировката, докато се забавляваш, комуникираш с хора, тя замества тренировка във фитнес зала”, споделя Боби.

“Аз като завършил вече хореограф, бакалавър и магистър, със съвременни танцови техники, не съм виждала досега нищо подобно на зумба. Влюбих се в обстановката, в хората и в инструктора най-вече, в неговата енергичност и топло сърце. Той не е като инструкторите, които ни тормозят със силови тренировки Целта е да се забавляваме, да ставаме по-добри и да имаме едно по-здраво, по хармонично тяло и дасе чувстваме по-щастливи и по-красиви.

Зумбата е невероятно съчетание на фитнес с лесни танцови движения които допринасят за перфекрната кардио тренировка. В Зумбата повтаряме прости танцови движения специално подбрани за умерено натоварване на всички мускулни групи на тялото и е идеално за всеки който иска да се забавлява докато потдържа желаната физическа фигура”, споделя Криси.

Повече вижте във видеото!

Тренировките се провежда в зала “Черно Море” квартал Чайка, бл. 197, всеки четвъртък от 19:30 и неделя от 18:30. За всеки който има желание да опита първата тренировка е безплатна.

(Visited 63 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close