Вместо да сбъдва мечтите си, Виктор от Варна има само една – да живее!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Една майка се бори за живота на своето дете! Нека й покажем, че не е сама в тази жестока битка! Ето какво споделя Зоя в откровена изповед, която публикуваме без редакторска намеса:
Близо две години, вместо да сбъдва мечтите си, Виктор има само една – да живее! Всеки ден, всеки миг, за него е борба!
Виктор е на 17 г., от гр.Варна. От петнадесет годишен води жестока битка с коварната диагноза остеосарком, на дясна тибия. Рядък, агресивен, бързопрогресиращ рак. За съжаление, с разсейки в белите дробове. След неуспешно проведени химиотерапии в България, на крачка от ампутация на крака, и въпреки отказ от НЗОК за лечение в чужбина, Виктор получава шанс за такова от болница в Турция. Възможност, която хиляди добри хора направиха възможна. Там премахнаха тумора. Тежка, сложна, дълга операция – прекъснати кръвоносни съдове, сухожилия…и отново “съединени”. Поставиха изкуствена става на почти целия крак. Възтановяването на атрофиралите мускули ще отнеме още много време, тъй като веднага след операцията, лечението продължи с борба срещу разсейките в белите дробове. Тежки венозни химиотерапии, променяни не веднъж, поради променливия характер на заболяването. Докато не се стигна до нова операция. Този път на белите дробове. Отворена, на единия бял дроб. Извадиха го и премахнаха по- големите метастази. Останаха множество дребноклетъчни, които е невъзможно да премахнат оперативно. И се продължи отново с венозни химиотерапии, за да се калцират.
В един от последващите контролни прегледи, се “видя” новообразувана киста в същия бял дроб. И последва пак операция…
За съжаление, заболяването на Виктор е много непредсказуемо. Дори за лекуващия екип.
Поради изтощаване на организма (близо две години), от операции, химиотерапии, усложнения, инфекции, лечението на Виктор продължава с орална химиотерапия. Когато състоянието му позволява, посещава физиотерапия за “събуждане” на мускулите. До следващия контролен преглед. Тогава ще се прецени състоянието му и лечението.
Много бихме искали да чуем, че тялото на Виктор е чисто от рака, че е излекуван. Но реалността, за момента, е друга. До тук той извървя дълъг път, преживя много болки, страдания, отчаяние, страх…Но това крехко дете ни показа какво е вяра, воля, жажда за живот! Всичко това, благодарение единствено и само на вас, добри хора! Чрез вас Виктор показва, че когато човек не е сам, може да се справи и с невъзможното!
Всеки предстоящ контролен преглед, води със себе си големи разходи – за орална химиотерапия, за образни изследвания- ЯМР, PET скенер, томограф, пътни разходи, престой. Отделно и рехабилитация. Всичко това е непосилен психически и финансов натиск за семейството. Вярваме, че Виктор може да се пребори за живота си, но без вашата помощ няма да успее! Затова ви молим да продължим да подкрепяме Вики, да не го изоставяме точно сега! Вярваме, че победата над болестта е само на крачка пред него! Да я направим заедно и да сбъднем мечтата му – да живее!

Ако имате възможност да подкрепите лечението на Виктор, може да го направите по следните начини:

Дарителска сметка

IBAN: BG55STSA93000027947225

BIC: STSABGSF (в евро)

Виктор Спасов Димов

Viktor Spasov Dimov

Revolut:

http://revolut.me/zaviktor

PayPal:https://www.paypal.me/zaviki

IBAN: BG72STSA93000027505666

BIC: STSABGSF (в лева)

Зоя Стефанова Стефанова

(майка на Виктор)

С карта, PayPal ,ApplePay, GooglePay, Revolut: https://pavelandreev.bg/…/da-pomognem-na-viktor-da-se…

Платформа: https://dvetelepti.bg/camp…/speshna-kampaniya-za-viki-82-162

В онлайн групата за Виктор: https://www.facebook.com/groups/1029227774426118/?ref=share_group_link

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close