“Аутопсия на младохолик” свърза във Варна харизматичната Силвия Петкова и очарователната Никол Добрева

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

“Щастлива съм да съм тук, във Варна. Малцина знаят, че моята първа работа беше именно тук в началото на този Милениум. В зората на живата реклама ходех по плажа и правех промоция на освежителни напитки. Моята първа заплата дойде именно оттук”.

Това сподели при гостуването си в морската столица харизматичната актриса Силвия Петкова. Тя бе един от посланиците на Националната кампания #Първа работа, която събра много гости в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна.

Основната цел на кампанията е младежи до 29-годишна възраст да споделят в художествени произведения опита, надеждите, очакванията и предизвикателствата, пред които се изправят в професионалната си реализация.

Популярните личности вдъхват живот на техните творби, но и споделят своя личен опит, когато за първи път са си търсили работа.

Силвия прочете текста на есето на 19-годишната Никол Добрева от Варна, със заглавие “Аутопсия на младохолиг”.

“Започнах на 15. Имах огромно желание да оползотворя времето си. Първо се занимавах с доброволческа дейност към ОДК.

Пътят никога не е лесен, в началото е трудно. Когато си млад обаче можеш да опитваш всичко и така да се ориентираш кое е твоето нещо. Така хората виждат, че ти съществуваш. Препоръката ми към младите хора е: Бъдете активни! Опитвайте!”, сподели на срещата Никол.

Националната кампания #Първа работа е организирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“ към Министерството на труда и социалната политика и се реализира в партньорство с литературния формат „Пощенска кутия за приказки“. Кампанията е част от Европейската година на младежта.

Повече вижте във видеото!

(Visited 51 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close