Атлетите от МГ – Варна ще представят страната ни на Световната Ученическа Гимназиада в Рио!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

За по-малко от седмица бе събрана сумата от 6000 лв., която бе необходима на атлетите от Математическата гимназия във Варна, за да представят страната ни на Световната Ученическа Гимназиада в Рио де Жанейро, Бразилия. За СайтЪТ Мартин Демирев от Фондация МГ “Д-р Петър Берон” заяви, че е изключително благодарен на всички дарители, които са се включили в кампанията.

“По-голямата част от нужните 12 000 лв. е събрана от физически лица като имаше хора, които даряваха над 1000 лв. Две фирми също се включиха в кампанията – “Доверие” с 4000 лв. и MyPos с 1000 лв. Сега остава да се наберат още малко средства, но главната ни цел е изпълнена. Благодаря на всички, които подадоха ръка на нашите атлети и сега остава да им стискаме палци, за да се върнат с медали от Рио де Жанейро”, каза още Демирев.

Той посочи, че след като са събрали необходимите средства са установили, че могат да включат още едно дете в отбора и така българските атлети, които ще ни представят в Бразилия стават общо 10 – 5 момичета и 5 момчета.

От тук насетне предстои резервиране на хотел и закупуване на самолетни билети. Олимпиадата ще се проведе в периода от 19 до 27 август.

Отборът по лека атлетика на МГ е ставал Национален Ученически Шампион в безпрецедентните 4 поредни години след 2015г. Преди това нито един отбор не е успявал да спечели състезанието дори две поредни години.

Победата на държавно ниво класира отбора за участие на Световната Гимназиада организирана от ISF. До сега отборите ни са се състезавали в Китай, Турция и Франция.

През 2022г. Състезанието беше планирано за Турция, но след опустошителните земетресения, организацията беше преместена за Бразилия.

Кампанията по фондонабиране продължава, а средствата, които се съберат над необходимите, за да отидат атлетите ни в Бразилия, ще бъдат използвани за подкрепа на други състезатели на МГ да отидат на състезания(както, например, беше подкрепата за участието на Жаутиковската олимпиада или състезанието на MIT-Harvard в САЩ по-рано през годината).

кампанията по фондонабиране продължава, а средствата, които се съберат над необходимите, за да отидат атлетите ни в Бразилия, ще бъдат използвани за подкрепа на други състезатели на МГ да отидат на състезания(както, например, беше подкрепата за участието на Жаутиковската олимпиада или състезанието на MIT-Harvard в САЩ по-рано през годината)

Ключови Думи: МГолимпиада

Подкрепете независимата и качествена журналистика в “СайтЪТ”Дарение с PayPal

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close