Актьорът Стоян Радев: “Отвъд усмивките – Как си всъщност?” ме срещна с много вълнуващи текстове

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Популярният и обичан варненски актьор Стоян Радев от трупата на Варненския драматичен театър стана част от красивата инициатива на Гимназията по Текстил и моден дизайн във Варна като продължение на конкурса „Отвъд усмивките – Как си всъщност?“ на УНИЦЕФ – България, където след трудна селекция са отличени 9 творби на осмокласници и деветокласници от гимназията.

“Като актьор аз винаги се срещам с чужди текстове, които трябва да интепретирам като свои, за да стане ролята вълнуваща не само за мен, а и за тези, които дойдат в салона, за да гледат представлението.

Благодарение на вашата инициатива аз се срещнах с много чужди за мен непознати текстове, които са толкова влнуващи, че ми беше трудно да избера само един. Всъщност исках да прочета няколко. Голяма чат от тях бяха избрани от мои колеги и ваши приятели, които искаха също да ги прочетат, така че на мен остана малък избор и аз избрах едно великолепно есе, вълнуващо и струва ми се – важно.

“Кога се усмихваме? Повечето случай, когато сме щастливи и ни се случват хубави неща. Реално обаче така ли е? Наистина ли се чувстваме добре, когато сложим усмивките на лицата си или това е маска за околния свят? Това изражение май крие повече отколкото си мислим.

Усмивките се свързват с радост, щастие . Отвъд тях, обаче може да се крият съвсем други чувства и мисли. Когато сме тъжни е много по-лесно да се усмихнем и да претендираме, че всичко е наред, вместо да обясняваме на хора защо наистина сме тъжни…

Усмихваме се, казвам всичко е наред и готово, проблемът сякаш изчезва, но той е там… Има много хора в депресивни състояния, за които близките им не подозират. Чувстват се изплашени, нещастни, неразбрани от заобикалящият ги свят. Сякаш са сами срещу всички и всичко. Няма нищо срамно в това да споделиш какво ти тежи, нито ще те направи по-слаб, нито по-нищожен…”

Цялото есе, прочетено от великолепният актьор, вижте във видеото!

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close