Абитуриенти, не подминавайте тези съвети!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Създадена е организация и са предприети мерки за обезпечаване на обществения ред и безопасност на движението по време на абитуриентските балове, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна.

Абитуриентският бал е вълнуващ и емоционален празник, който бележи края на един етап и началото на друг в живота на всеки млад човек. Празник не само за зрелостниците, а и за техните близки, изпълнен с много радост и добро настроение. 
ОД на МВР – Варна поздравява всички абитуриенти от Випуск 2023 година и техните близки. С пожелание за успех и попътен вятър, припомняме основните правила за безопасно поведение на младите хора в дните около техните празници.

Основни правила за безопасност:
1) Не помрачавайте празника си с необмислени постъпки!
2) Спазвайте Закона за движение по пътищата! Правилата за движение по пътищата важат и по време на празниците.
3) Погрижете се за своята безопасност! Шофирайте винаги със съобразена скорост! Не предприемайте рисковани маневри!
4) Не сядайте зад волана след употреба на алкохол! Подгответе се за забавление в добра компания, но с трезвен и опитен водач на празничната кола.
5) Ако не сте правоспособен водач, не демонстрирайте шофьорските си „умения“ точно на бала!
6) Бъдете толерантни към другите участници в движението, които не празнуват!
7) Спазвайте правилата при возене в празничния автомобил – не се показвайте през прозорците и люковете на автомобилите; не сядайте върху рамките на вратите. Неправилното положение при возене може да доведе до тежки наранявания, ако на пътя внезапно възникне препятствие!
8) При нужда позвънете на телефон 112 или отидете в най-близкото районно полицейско управление!

Във времето на провеждане на абитуриентските балове ще се извършва засилен контрол на местата за събиране на абитуриенти и заведенията, в които ще се провеждат тържествата, както и по маршрутите до тях. Повишават се изискванията към пропускателния режим за недопускането на хора с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества и др., които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за засилен контрол за използването на общоопасни средства.

Служители на „Пътна полиция” ще контролират преминаването на колоните от автомобили, с които се придвижват абитуриентите и техните близки. Ще бъде осъществяван видеоконтрол с цел документиране на  извършваните нарушения – неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от прозорците и люковете на автомобилите, преминаване при червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на превозни средства и пешеходци,  неправилни  рискови маневри и др., създаващи предпоставки за пътни злополуки. 

ОД на МВР – Варна пожелава на добър час на всички млади хора!

Снимка: Новини.бг

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close