Purple magic kangoo club – прелест и еуфория в магична прегръдка! (ВИДЕО И СНИМКИ)

Пърпъл маджик канго клуб - скачащо чудо
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В рубриката “Школите на Варна”  на младежкото информационно издание Youth Street Varna представяме Purple magic kangoo club.

Представянето на Purple magic kangoo club е част от проекта на СНЦ „Пресклуб Варна“ – „Виртуална информационна борса – Школите на Варна” и се реализира с финансовата подкрепа на ЕНЕРГО-ПРО в контекста на инициативата “ЕНЕРГО-ПРО ЗА ОБЩЕСТВОТО” в направление „Детско развитие” и медийното партньорство на СайтЪТ.

Purple magic kangoo club – танц, спорт, еуфория, адреналин…или накратко – лилава магия, ръководена от две красиви фурии – Тони и Вики!

Гостуваме в царството на скачащите обувки с изглед към необятната морска шир, тъй като залата се намира в сградата на басейн „Приморски” във Варна. Домакините ме посрещат с прегръдка като стар приятел, запазен ритуал на канго обществото, в което всеки се чувства специален.

Клубът е създаден през 2018 г. от  Антоанета Тодорова, лицензиран инструктор по програмите Kangoo Power, Kangoo Dance и Kangoo Discovery и един от 5-те международни презентъри от България.

Помощник ръководител е нейната дъщеря Виктория Радева, която на 15- годишна възраст става най-младият инструктор по програма Kangoo Dance. Клубът печели за хореография 3-то място  на фестивал в Пловдив, 2-ро място на коледен маратон във Варна, 1-во място на IFCB Боровец, с която хореография печелят 2-ро място в Мексико.

През през 2019г е създаден и единствения в България детски клуб Purple magic Junior, в които участват деца от 6 до 14 год. възраст. Програмата за деца Kangoo Discovery се провежда във Варна единствено в този клуб.

С пружиниращите обувки, децата дори не разбират, че тренират. Докато се забавляват с игри от типа на дама, гоненка или щафета, те се научават да стоят изправени, стават по-музикални, непрекъснато са усмихнати, заради еуфорията от подскоците, а приятелството между тях е истинската магия.

За създаването на клуба и работата в него разказва неговият създател и ръководител Антоанета Тодорова.

“Purple magic” като наименование се появи от едни магични бонбони, които се наричаха така. Това бяха сливи, обляти с шоколад, много вкусни. Тогава ми хрумна, че тази магия трябва да пренесем в нашето ежедневие, което беше запълнено от kangooJumps.

KangooJumps започнах да тренирам заради близостта до народните танци, 12 години съм се занимавала с това, темппераментът беше сходен, но ми даваше още по-голямо желание, усмивки, любов! Моята дъщеря тогава беше малка, на около 11 години. Много искаше да скача и тя. Разбрах, че има програма за деца и след две години опит като инструктор, реших да лицензирам и програмата за деца, за да мога да помогна освен на моето дете да навлезе в това чудо, наречено KangooJumps и на останалите деца.

Те са готови за обогатяване, не са затормозени от нашето ежедневие, не ги спира нищо, нямат предразсъдъци и с лекота изпълняват всички движения, които има давам, поднесени игрово. Всички игри, които едно време сме играли по физическо или на лагери, тук ги пригодяваме към нашите обувки и децата се забавляват без да разберат дори, че тренират.

Изправят се, започват да стават по-музикални, нямат търпение да излязат и представят на сцена това, което сме направили. Колкото и да е било минимално, то е изисквало големи усилия от тях.

Станаха приятелчета, търсят се и се подкрепят. Във всяко едно начинание участват с нас, никога не се делят. Много са първични, обичливи, зареждат ни с много енергия, която ние трансформираме в нашите хореографии. Без тях товя няма как да се получи.

Спорт или танц, що за чудо е KangooJumps?

Тези обувки са създадени с рехабилитационна цел и с тях са се възстановявали хора при много тежки травми. Впоследствие вече биват пригодени за групови тренировки и по-скоро са се разпространявали тези тренировки като спорт.

Днес вече има състезания, в които се участва с определена хореография, издържана като техническа изпълнимост и нещо иновативно. Включваме различни движения и умения на децата и правим всичко, за да изглежда като спектакъл.

Много ли се пада, докато се научиш?

Винаги началото е по-трудно, но то е заради страха, който всеки таи в себе си. С децата става по-лесно, големите имат повече задръжки, но и с тях се получава. Естествено си има момент на прохождане, но това е нашата задача – да ви научим да ви е по-лесно, да ви е по-леко, докато се научите да ходите и скачате на тях”, споделя Тони.

Повече вижте във видеото!

Вики се прехласва по кангото, когато майка й Тони я взема за първи път на тренировка със себе си. По това време чаровната девойка се занимава със синхронно плуване.

Ето какво споделя тя:

Тук вече не е само забавлението и спорта, а формиране на култура и начин на живот, умението да се чувстваме добре в собствената си кожа, да сияем и да летим”, споделят още канго магьосниците.

Зала “Хореография” на басейн “Приморски” е отворена за всички желаещи! Всяко дете и възрастен, който идва тук е посрещан с прегръдка, като скъп приятел, това е запазена марка на Тони и Вики.

Всяко посещение е с предварителна заявка, тъй като скачащите обувки са ограничени. Децата, които се приемат в клуба са от 6 до 14 години, а над тази възраст вече е отборът на големите.

Мирая тренира канго джъмпс от 4 години. Споделя: “Да тренираш канго е едно невероятно нещо да ти се случи. Треньорите са много добри, мили са. Тук тренираме на по-динамична музика. В началото ме държаха, за да не падна, но след това свикнах и продължих. За да запазиш баланс е като при ролковите кънки, но не е същото. Препоръчвам на всички да опитат, невероятно е!”

Ивон е пример как децата успяват да запалят своите родители по кангото. “Чувствам се добре тук, всички скачаме заедно ивсеки се учи, но е много забавно. Първоначално малко те е страх, но след това всичко се оправя и можеш да станеш много добър”, сподели Ивон.

Според Тони обаче децата са по-дисциплинирани и изпълнителни. Тя сподели, че има специални стикери, които се залепят по обувките, за да са разпознаваеми и индивидуални.

“Тренираме от десет години, чувстваме се чудесно, а децата се представят дори по-добре от нас. Александра е на 6 години и тренира от 6 месеца. Нямаме съревнование, тя много се надъхва от моето желание да тренирам и тя има същото желание. Искам да кажа на всички родители, че децата се чувстват чудесно тук, позволете им да усетят този дух на канго джъмпс”, споделя една от танцуващите майки в клуба.

Ето как протича част от тренировката на най-малките в Purple magic kangoo club

Всяка тренировка в Purple magic kangoo club е забава

Хореографиите на Purple magic kangoo club заразяват с адреналин и настроение. Имахме удоволствието да наблюдаваме една от тях по време на тренировка в зала “Хореография” в басейн “Приморски”.

“Чувстваме се много щастливи, трениовките ни изпълват с радост”, споделят сестричките Инес и Елийс, които тренират канго джъмпс в Purple magic kangoo club. Вижте във видеото защо желаещите да тренират трябва да си носят дълги чорапи.

Дари е на 9 години и тренира от половин година. “В началото ми беше трудно да запазя баланс, но след това свикнах и и стана приятно. Тренировките са много интересни”, сподели момиченцето.

Василена: В залата на Purple magic kangoo club има обмен на енергия, всеки се чувства вдъхновен!

Василена е една от най-известните личности в канго средите не само във Варна. Ето какво споделя тя за себе си: Аз съм пристрастен магистър-инженер към канго джъмпс от 2013 година. Вече десет години откакто се влюбих в този спорт. В същата година станах инструктор, малко по-късно представител за България. След това последва сертифицирането ми като треньор за България, което означава, че имам възможността да обучавам инструктори. От 2021 година съм официален дистрибутор за България за канго продуктите. За 10 години канго много се разви и единственото, което перо, което не е достатъчно развито, това са детските школи. Този клуб е единствения за България. Идеята ни е да направим група за майки с деца, за да може така те да имат една по-добра комуникация освен в семейството, така и да бъдат изграждани приятелски отношения помежду им. Да играят, да се забавляват заедно, да се усмихват и създават тази прекрасна атмосфера.

В Purple magic kangoo club провеждат и състезания по най-бързо сглобяване на обувките – чудо. Всичко, което се случва тук е забавно и носи позитивни емоции, споделят малките адреналинки.

Дамите от Purple magic kangoo club също са невероятни!

Всеки, който желае да се потопи в морето от адреналин може да открие Тони и Вики всяка събота и неделя от 15 часа в зала “Хореография” на басейн “Приморски”, за да се запише за тренировки в клуба.

(Visited 541 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close