250 ученици от Варна се включиха във викторината „Ваканция здравей“ Да играем безопасно!“(СНИМКИ И ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Стотици малчугани от варненските училища изпълниха зала “Пленарна” на Община Варна, а поводът бе инициативата “Ваканция, здравей! Да играем безопасно!”, предаде репортер на СайтЪТ.

Организатори на събитието са дирекция „Превенции“ към Община Варна, съвместно с Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Областна дирекция на МВР – Варна

Поздрав към участниците в играта отправиха зам.-кметът Тодор Иванов и Началникът на сектор “Пътна полиция” към ОД МВР – Варна главен инспекнтор Петко Камбуров.

“В един друг живот, когато бях дете, не съм имал възможност да присъствам на подобни състезания, но на по-късен етап, когато съм работил като учител, винаги с удоволствие влизах в часовете, защото съм удсещал младите хора и защото в очите им грее онова, което ние възрастните вече нямаме – ентусиазъм, радост от живота, който ни предстои. Ние сме много загрижени за вас, които излизате във ваканция. И на нас ни се иска да имаме ваканция, но това не ни се случва много често. Затова в края на лятото трябва да сме доволни от това, което сме преживели в почивните дни”, каза Тодор Иванов.

“Това е изключително добра инициатива между ОД МВР Варна и Община Варна, превърнала се в традиция, като основната цел е постигане на необходимия превантивен ефект по отношение безопасността на движение по пътищата и най-вече пряко уязвимите групи участници в движението, каквито сте вие, децата. Лятото се характеризира с чувство на безгрижие при вас и родителите, затова идеята е с това мероприятие, да насочим внимание върху безопасността, за да бъде лятото пълно само с усмивки”, каза инспектор Камбуров.

Над 250 ученици от пети клас от 10 училища премериха сили във викторината, а за участниците бяха осигурени награди.

След официалната част стартира и самото състезание, в което децата демонстрираха забележителни знания относно пътната безопасност и работата на органите на реда.

От ОД МВР бяха подготвили атрактивни демонстрации, които предизвикаха бурен интерес у малчуганите.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close