Written by 2:59 pm Водещи Новини, Новини Views: 0

Проекти на студенти по архитектура от Варна станаха част от каталог на ЕС за млади таланти

Проекти на студенти, завършили специалност “Архитектура“ на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър“, участваха в престижното състезание на Европейския съюз за млади таланти в областта на архитектурата. Проектите на Олга Голант и Ачилия Руфат бяха публикувани в каталога на състезанието, който представя творбите на участници от целия свят.

Наградата “Young Talent Architecture Award“ е учредена през 2016 г. като част от отличието на Европейския съюз за съвременна архитектура “Mies van der Rohe“. Тя подкрепя таланта на наскоро дипломирани архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти. Възниква от интереса към началния етап в творчеството на младите архитекти и желанието те да бъдат подкрепяни при навлизането им в професионалния свят.

Архитектурният факултет на Варненския свободен университет номинира проектите на двете свои възпитанички. Проектът на Олга Голант е за сграда на кметство “Младост“ в района на Цирковата площадка във Варна. Той бе отличен като най-добра дипломна работа от Териториалната организация на Научно-техническите съюзи. Ачилия Руфат бе номинирана с проекта си “Тетрис“ – жилищна група със смесена функция в градска среда.

Преди дни университетът получи писмо от организаторите и каталога с проекти на всички участници за Наградата за млади таланти в областта на архитектурата. По желание на организаторите каталогът ще бъде предоставен на Университетската библиотека.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Last modified: януари 20, 2022

Close