183 зрелостници на ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ – Варна получиха своите дипломи за средно образование

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Градската художествена галерия в град Варна събра зрелостници и техните родители на тържествената церемония по връчване на дипломите за средно образование на випуск 2022 на ГПЧЕ „Йоан Екзарх“- Варна.

От завършващите 183 зрелостници 133 са с отличен успех, а 22 ученици завършват втори гимназиален етап с успех Отличен (6.00).

Традиционно високи са резултатите на завършващите ГПЧЕ „Йоан Екзарх“. Випуск 2022 завършва със среден успех от дипломите за средно образование Отличен (5.61) и среден успех от ДЗИ Много добър (5.25).

Гордост за гимназията са получените общо 22 оценки Отличен (6.00) на ДЗИ – 4  оценки Отличен (6.00) по БЕЛ; 16 по английски език и 2 по математика.

За вискоите си резултати 7 ученици от ГПЧЕ “Йоан Екзарх” бяха удостоени със Сребърна значка, специално изработена в монетния двор, за постигнат успех Отличен (6,00) от целия гимназиален етап на обучение (8-12 клас)  или успех Отличен (6,00) от двата ДЗИ.

Най-изявените випускници получиха грамота за принос към авторитета на гимназията, активно участие в живота на гимназията и за  постигнати призови места с училищните спортни отбори.

На церемонията бе отбелязано и още едно много значимо постижение на учениците от езиковата гимназия – 23 зрелостници получиха своите немски езикови дипломи, издадени от  Централната комисия за немска езикова диплома на Конференцията на министрите на културата и образованието на Република Германия –  дипломи зад които стоят много труд упоритост и постоянство, много придобити знания и доказани умения, професионализмът и подкрепата на учителите по немски език.

Наред с високите училищни постижения, много ученици от випуска са успели да валидират езиковите си компетентности с международни сертификати. Над 60 от зрелостниците са защитили високите нива на САЕ, First Certificate, Pearson Test of English и IELTS. С международен сертификат за владеене на френски език DELF или DALF са 5 ученици от випуска, а четирима са придобили сертификат, издаден от МОН и Френския културен институт в България, удостоверяващ преминато билингвално обучение в гимназиалния курс.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close