18 нови български песни на „Златни искри 2023” във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

18 нови български песни на „Златни искри 2023” във Варна. Песните ще бъдат представени в единадесетото издание  на Европейския конкурс за детска песен “Златни искри 2023”, който ще се проведе във Варна от 20 до 22 октомври. Форумът вече се превърна в едно от важните и вдъхновяващи събития за децата и музикалната култура на България и Европа.

Песните ще бъдат представени от талантливи изпълнители на възраст между 5 и 14 години. Журито направи своя избор анонимно, без да разполага с имената на авторите. Песните, които преминаха през предварителната селекция, са резултат от вдъхновенията на творчески екипи от композитори, текстописци и аранжори от цялата страна. Те ще се състезават с предложения  на  автори от европейски държави. Чуждите предложения ще бъдат избрани в следващите дни.

“Златни искри” е престижен конкурс и една от малкото платформи, посветени на музикалния талант на децата и младите изпълнители. Варненският музикален форум вече  привлича вниманието на музиканти, текстописци и композитори от цяла Европа, като им предоставя възможността да споделят своите творби с аудитория от хиляди деца и възрастни. А децата – участници могат да споделят своята любов към музиката и културата на страната си със свои връстници.

Сред авторите на българските песни-финалисти тази година освен дебютантите,  са и познати имена – на композитори като Хайгашод Агасян, Пепи Писарски, Вячеслав Кушев, Светослав Лобошки, на млади автори като джазмена-китарист Петър Койчев, The Editor§ Fabrizio Parisi и други. „Златни искри 2023″ не е само състезание, а и място за среща на музикантите и за развитие на таланта им. Варненското детско шлагерно студио ДА по традиция ще открие конкурсните веччери . Младите изпълнители от страната ще имат възможността да учат от професионалисти и да развиват своите умения и опит. Конкурсът е и важна платформа за насърчаване на творческото изразяване и културния обмен. Не на последно място форумът показва, че България продължава да бъде вдъхновение за музикални таланти и културния обмен в Европа. Събитието показва ангажимента на страната ни към културното разнообразие и насърчаването на младите музикални звезди. Затова Ви каним на поредното музикално пътешествие, което през тази година обещава да бъде още по-вълнуващо.

 Европейският конкурс за детска песен „Златни искри“ се организира от фондация „Откритие“ , с подкрепата на сдружението за авторски права Музикаутор, Министерството на културата, БНР-Радио Варна и частично от фонд Култура” на Община Варна.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close