130 абсолвенти от Випуск 2022 на Машинно-технологичен факултет при ТУ – Варна получиха дипломите си на официална церемония

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

130 абсолвенти от Випуск 2022 на Машинно-технологичен факултет при Технически университет – Варна получиха дипломите си на официална церемония, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Тържествената промоция на абсолвентите от факултета – випуск 2022 в ОКС Бакалавър и ОКС Магистър се състоя във Фестивален и конгресен център – Варна на 18 март 2023 г. пред близките и приятелите на завършващите в препълнената зала 1.

Под звуците на студентския химн бяха посрещнати проф. д-р инж. Венцислав Вълчев, ректор на Технически университет – Варна, проф. д-р Светлана Лесидренска, декан на Машинно-технологичния факултет, доц. д-р инж. Георги Антонов и доц. д-р инж. Росен Христов, зам.-декани на факултета и ръководителите на катедри: проф. д-р Сийка Демирова, катедра „Индустриален дизайн“, проф. д-р инж. Здравко Иванов, катедра „Транспортна техника и технологии“, доц. д-р инж. Николай Атанасов, катедра „Материалознание и технология на материалите“, доц. д-р инж. Таня Аврамова, катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“, проф. д-р Добромир Пламенов, катедра „Растениевъдство“ и доц. д-р инж. Николай Куртев, катедра „Механика и машинни елементи“.

Събитието започна с вълнуващ поздрав към абсолвентите от проф. Вълчев: “Скъпи абсолвенти, вие завършихте успешно един много важен период от вашия живот. Наскоро чествахме 60-годишнината на нашия университет и отчетохме много успехи – 20% увеличен брой на студентите, 100% ръст на чуждестранните студенти, 70% увеличение на бюджета, привлечени средства по нови европейски проекти, но най-големия успех са нашите завършили студенти. Пожелавам ви да прилагате наученото през годините, да надграждате и да бъдете успешни представители на нашия университет, който е университет с традиции, за студенти с бъдеще. На добър път!“

С емоционално приветствие към абсолвентите се обърна и проф. д-р Светлана Лесидренска, декан на Машинно-технологичния факултет: „Днес е много тържествен ден за вас, за вашите близки и преподаватели, успешен финал на важен етап от вашия живот – висшето образование, което ви дава самочувствие и увереност във възможностите и е начало на нов етап в професионалната ви реализация. За тези четири години вашите преподаватели се стараеха не само да ви изградят като добри специалисти, но и да ви подготвят за още по-сложната реализация – житейската“ и допълни: „Не случайно мотото на тържествената церемония днес е озаглавено „Готови за успех!“, защото усилията на всички, които ви обучаваха, подкрепата на вашите близки и труда, който вложихте ви подготвиха за успешна реализация. Успех на всички!“

Поздравително слово от името на абсолвентите произнесе отличника на випуска – Аглика Григорова, завършила с успех 6.00, ОКС Магистър, специалност „Семепроизводство и растителна защита”. Тя бе наградена лично от ректора на университета с плакет, златна значка и диплом.

Сребърни значки и плакети от ректора получиха и абсолвентите, завършили ОКС Бакалавър – Павел Русев, спец. „Компютъризирани технологии в машиностроенето“, Хатче Георгиева, спец. „Индустриален мениджмънт“, Борис Цонев, спец. „Машиностроителна техника и технологии“ и Николай Ненков, спец. „Транспортна техника и технологии“ и още 28 абсолвенти с отличен успех, които бяха наградени със сребърни значки. Последва връчване на дипломите на всички абсолвенти от  ръководителите на катедрите в факултета.

Церемонията бе наситена с прекрасните изпълнения на трио „Тенорите“, които поднесоха популярни музикални поздрави към завършващите студенти и заедно с очарователната водеща – Любов Вълкова, ръководител на университетската библиотека създадоха празнична и незабравима атмосфера за всички присъстващи.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close