Ученик от Варненската търговска гимназия стана победител в Националното състезание по счетоводство

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Димитър Георгиев, ученик от Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, спечели първото място в Националното състезание по счетоводство, което се проведе в морския град. Второто и трето съответно бяха за Есра Мустафова от Професионална гимназия по икономика „Проф. Д-р Табаков“, гр. Сливен, и Жанет Стамова от Търговска гимназия в Бургас. 

Отличниците бяха наградени на официална церемония с участието на кмета Иван Портних, директора на ВТГ Жечка Георгиева, Александър Попов – главен експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“. Присъстваха още представители от Регионалното управление по образование, директори на училища, учители от страната, представители на фирми, подкрепили състезанието.

Националното състезание по счетоводство се проведе в периода 5-7 април, като домакин на проявата бе Търговската гимназия във Варна.

В оспорваната надпревара участваха 21 ученици от XI до XII клас от цялата страна, класирали се на призови места на регионалния кръг на състезанието. Те решаваха казуси по счетоводство от реалната практика на бизнеса и счетоводни задачи. 

(Visited 10 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close