Победител в състезанието с медалистите на Математическата гимназия стана отборът на заместник-кмета по образованието във Варна Павел Попов (СНИМКИ)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Отборът „Знам“ на премиера се справи само с една точка под максималния резултат

Благодаря за подкрепата на учениците от отбор „Искам“, без тях нямаше да мога да се справя с тези задачи. Това коментира кметът Благомир Коцев в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, където днес заедно с премиера акад. Николай Денков и заместник-кмета по образованието Павел Попов решаваха заедно математически задачи.

Отборът на кмета Благомир Коцев се справи със задачите, благодарение на усилията на учениците, като се класира с 21 точки на трето място в състезанието.

На второ място с една точка под максималния брой се класира отбор „Знам“ с участието на премиера акад. Денков. Учениците решаваха сложни казуси, свързани с математика, информатика и физика. В отбора на премиера по жребий се падна и Дамян Накев, който неотдавна се върна като победител от международното състезание в  Малайзия.

Победител с максималния брой точки беше отборът „Мога“, в който участваше заместник-кметът по образование и култура Павел Попов. Учениците и той решиха отлично задачите и спечелиха първото място. В неговия отбор беше една от ученичките, които преди дни се върнаха от състезанието в Пекин със златен и бронзов медал по астрономия.

В отборите бяха медалисти, отличници и олимпийски шампиони по трите дисциплини от престижни международни състезания с медали и отличия. Задачите на отборите бяха поставени от преподавателите от училището, а други бяха самите шампиони и медалисти от различни състезания.

Кметът Благомир Коцев напомни, че за новата сграда на Математическата гимназия вече е възложено проектиране за около 680 хиляди лева, а само за тази година средствата за строителство, които са осигурени, са близо 9 млн. лв.

Състезанието беше част от посещението на премиера акад. Николай Денков и кмета на Варна Благомир Коцев на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Министър-председателят разгледа STEAM центъра по природни науки, изследвания и иновации и се срещна с олимпийски и национални шампиони по математика.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close