Емо Христов – талант и амбиция: Да бъда част от шоуто на Рачков е сбъдната мечта!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В рубриката „Искам да съм като теб” на Youth Street Varna гостува един изключително лъчезарен, амбициозен, интелигентен млад човек, който за своите скромни 18 години е успял да придобие доста опит в медийното пространство като репортер, аниматор и водещ. Камерата го обича и той обича да „води парада”. Как се сбъдват мечтите при това момче, което успява да излезе с усмивка и такт от всяка неловка ситуация, да е находчив и предприемчив и така да му се усмихне късметът да стане най-младият член от екипа на шоуто „С Рачков всичко е възможно”. Сред новогодишните изяви на Емо е и участие на една сцена с друг популярен водещ – Ники Кънчев.

Питам Емо откъде тръгва всичко, а той ми отговаря с мъдрост : Плами, няма случайни неща!”. Припомня ми как се опитвах да го привлека за младежката медия, докато стажуваше в БНТ-Варна, а след това открихме таланта му като водещ и му поверихме ролята на „лудия репортер”, който предаваше от мястото на събитието в живи включвания по време на мащабния младежки фестивал „Фън Сити+” и „Най-сладкият ден”. Последва съвместна работа по интересни проекти като „Виж как се прави” и Пееща Коледна улица.

„Още от детската градина съм се изявявал, след това е в училище, винаги ме е привличало това да съм сред хора и да съм в центъра на събитията. Няма защо да се правя на скромен, хубаво е, но да сме реалисти – за моите 18 съм постигнал много неща. В семейството ми няма хора с артистични заложби, не съм наследил интереса към публичните изяви от родителите си. В тази връзка, ако си наумил нещо и искаш да го направиш, няма какво да те спре. Работиш в тази посока смело и упорито и то се случва!

Суетен ли е Емо и дали е душата на компанията?

Това с душата на компанията е на кантар, понеже аз не винаги съм толкова енергичен. Когато имам някакво важно и голямо събитие, предпочитам да остана насаме, за де затворя в себе си. Хората на изкуството са в двете крайности. Затова душата на компанията варира. Понякога съм най-най-най, понякога съм обран. Дали съм суетен, зависи от случая. Не се влияя от общото мнение. Питаш как съм започнал всичко ли? Започна през 2020 г., когато се записах като доброволец към летните филмови фестивали като „София филм фест” и др. Раздавах флаери, късах билети и така навлязох в тези артистични среди. После се записах на първата си театрална школа при Милена Кънева. Започнах да водя малки концерти, навлязох в социалните мрежи с реклами, започнах да озвучавам текстове. Всяко нещо си дойде с времето по местата. Що се отнася до дикцията ми, за която питаш, тя се постига с много четене и практика.

Питаш ме дали обичам да чета? И там съм на моменти. Не чета художествена литература напоследък, а повече книги за личностно развитие и усъвършенстване. Ако един човек е жаден да научи нещо ново, той ще се интересува, ще чете новини, книги, статии и всичко, което може да го обогати. Вкарвам постоянно нови неща в моята глава, изкарвам тези, които не са ми нужни.

Емо споделя, че от БНТ Варна има прекрасни спомени!

Това са едни от най-хубавите ми моменти в телевизията. Там получих шанс. Изпратих им един имейл, не знаех дали някой ще ми отговори изобщо. На следващия ден ми се обади Светлана Ганчева, тя беше моят ментор, много я обичам. Тя започна да ме учи да пиша текстове, минали сме през новини, през културни събития, изложби, танцови спектакли, каквото се сетиш. Там всички хора ме зареждаха и пазя прекрасни спомени. Винаги ще им бъда благодарен.

Що се отнася до това как попаднах в екипа на Димитър Рачков, това е човекът, който като цяло ме запали по всичко, което прави още с шоуто „Като две капки вода” и др. Гледал съм всички негови епизоди и шоупрограми на живо, той ми е бил кумир донякъде. С времето се случи така, че човек, който работи в неговия екип се свърза с мен, започнахме да водим кореспонденция кой с какво се занимава и с какво да бъде полезен. Така стана възможно да ме включат като най-младия член на екипа, но това нямаше да бъде възможно без натрупания предходен опит. За мен да съм на 17 години в шоуто на Рачков си е беше УАУ, най-голямото ми постижение, което си бях пожелал, но не вярвах, че е ще стане така изведнъж. Няма нищо невъзможно, стига човек да мечтае и работи. Аз на 10-11 години към си казвал, един ден ще бъда в тези студия, и ето че се случва.

Аз съм силно вярващ човек и зная, че ако нещо много силно го искаме, то ще се случи. Вярваш ли, то ще се случи. Ето, на мен не на 100, на 200% ми се случи!

Какво прави Емо в екипа на Рачков?

Бях асистент продукция, това е човек, който постоянно следва всички гости, които идват. Ние с моята колежка ги придружавахме неотлъчно и се грижихме ако имат нужда от нещо, да им го осигурим. Цялото студио е уникално, за мен особено като най-малкия беше уникално преживяване да попадна в столичен екип на едно от най-гледаните шоу програми. На това място научих, че един такъв проект, който изглежда лек и забавен, всъщност гълта страшно много труд, месеци подготовка и огромен екип. Жестоко е просто всичко!Екипът работи като едно добре смазана машина.

Какво е за Емо театърът?

Театърът, това е едно от местата, където сърцето ми остава завинаги. Преди три години започнах в школата на Милена Кънева. Там бяхме направили едно прекрасно представление „С обич”, което аз много харесвах. Всички ние от школата имахме по един дълбок любовен текст, който да кажем на нашия партньор. Повечето от текстовете бяха тъжни и ми беше много трудно. Аз бях доволен, че съм се престрашил да науча дълъг текст, в който да вникнеш дълбоко.

„Скъпа моя съпруго. Сега съквартирантът ми чете и съм готов да седна и ти пиша….”

Покрай драматичният любовен текст не пропускам да питаме Емо: Как е любовта? Ревнуват ли те много приятелките?

Трудно е! Аз съм човек с много настроения. Човек да живее с мен е много трудно, може да го каже всеки, който е живял за даден период. Аз съм човек на настроение. Сега може да ме виждаш в позитивна форма, но си го признавам, че не винаги съм много усмихнат. Трудно е някой да се спогоди с мен, не зная дали моята зодия скорпион има нещо общо. Страстен човек съм, много искрен, понякога е лошо, че съм толкова директен. Смятам, че ще дойде някой ден човекът правилен, рано е да говорим за това. Задаваш провокативни въпроси!

Нищо не бих променил назад във времето, нито лошите, нито хубавите моменти. Защото смятам, че всяко нещо, което ни се е случило, то има причина и подпомага изграждането на нашият образ.

Как се вижда Емо след пет години?

Искам да видя една десетки пъти по-развита версия на себе си в много посоки. Да надградя това, което правя и да ставам все по-успешен. Да не провокираме съдбата, каквото си е наумила, това ще стане, но ще работя да се развивам!

Пожеланието на Емо:

Когато си празнувах 18-тия рожден ден ме питаха какво бих казал на по-малките от мен. Тогава го заявих, ще го повторя и сега: Хора, няма нищо невъзможно и аз съм най-добрия пример за това. Каквото искате, това ще се случи! Заявете го и търсете начини. Нищо няма да се свлече и падне отгоре. Аз съм се трудил много и за без пари, но нещата се променят. Щастлив съм с това, което имам и правя. Заобиколен съм с хора, които са заредени и нахъсани, това също ме мотивира да вървя напред, затова смятам, че съм един много щастлив човек! Дай Боже всекиму!

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close