ВСУ “Черноризец Храбър” предлага на студентите възможност за две дипломи от престижни европейски университети

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Варненският свободен университет “Черноризец Храбър“ преподписа договор с BI Norwegian Business School за провеждане на съвместната бакалавърска програма “Международен бизнес“, която дава възможност на студентите да получат едновременно две престижни дипломи по две специалности от двата университета. Норвежкото бизнес училище е сред водещите университети в Европа и единственото в най-северната държава на Стария континент, притежаващо три международни акредитации, наречени “Тройна корона“. В световен мащаб по-малко от 1% от бизнес училищата са с подобна акредитация.

Програмата е подходящо решение за кандидат-студентите, които се колебаят между България и чужбина за своето висше образование. ВСУ “Черноризец Храбър” предоставя възможност на своите студенти за придобиване на две европейски дипломи, които са конкурентно предимство и гаранция за успешната им реализация в България и чужбина.

Партньорството с BI Norwegian Business School има 5-годишна история. Студенти от първия випуск на специалност “Международен бизнес“ вече получиха дипломите си от Норвежкото бизнес училище и Варненския свободен университет. Съвместната програма е предпочитана от млади хора от България, САЩ, Великобритания, Украйна, Турция и др. През първите три години те се обучават във ВСУ “Черноризец Храбър“ изцяло на английски език. В учебния план са заложени дисциплини в областта на международната търговия, финансите, международните пазари, финансовата отчетност, банковото дело, международния маркетинг и др. Лекциите се водят от изявени преподаватели на университета, както и от български и чуждестранни експерти от практиката, доказали се в сферата на предприемачеството и инвестициите. Част от обучението e в среда, разработена за стартиране на собствен бизнес и управление на инвестиционни проекти. Студентите участват в програмата за мобилност “Еразъм+“, стажове, практики, разнообразни програми за академичен обмен, курсове и майсторски класове.

В IV курс студентите, показали отличен успех, имат възможност да продължат обучението си в Осло. И в двата университета те получават персонално отношение, отлични теоретични и практически знания, които ги подготвят успешно за изискванията на модерните международни бизнес компании. Младите хора общуват със свои връстници от целия свят, като образователния и културен обмен е гаранция за създаването на нови приятелства и бъдещи бизнес партньорства.

Допълнителна информация за съвместната програма на ВСУ “Черноризец Храбър“ и BI Norwegian Business School, както и за кандидатстването в нея ще намерите на nbs.vfu.bg.

 

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close