Ясни са призьорите от Националния конкурс “Морето, морето, морето…”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Ясно е кои са призьорите от тазгодишното издание на  Националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка “Морето, морето, морето…”. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2021/2022 година и негови организатори са ЦПЛР – Общинският детски комплекс, гр. Варна, със съдействието на сдружение “Литературно общество“ и Община Варна.

В раздел “Литературно творчество” бяха разгледани и оценени общо 146 творби на 112 участници от 21 населени места. Творбите бяха в два раздела – поезия и проза. Наградата на кмета на Варна е за Карина Николаева Цветкова. Тя е възпитаник на ЛК “Касталия” при ЦПЛР – ОДК, гр. Варна. Наградата на Националния дворец на децата получава Николай Милков Хаджистойчев от Сливен, възпитаник на ОУ “Елисавета Багряна” в родния си град. Наградата на сдружение “Литературно общество“ – Варна, се връчва на Славея Светославова Минчева от Варна.Специалната награда за учител-наставник отива при Валентина Димова от Казанлък. Димова е ръководител на клуб “Светлини сред сенките” при ОДК “Св. Иван Рилски”.

В раздел “Компютърна рисунка” бяха разгледани 97 компютърни рисунки на 93 участници. В този раздел наградата на Националния дворец на децата е за Павлина Миленова Шиндрова  от Дряново. Павлина е 9 клас в СУ “Максим Райкович”.

Имената на всички отличени деца и ученици може да откриете в протоколите на журито, поместени в официалната уеб страница на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, традиционната церемония за връчване на наградите от Националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка “Морето, морето, морето…“ няма да се състои. Всички награди ще бъдат изпратени по куриер за сметка на организаторите.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close