Ясни са най-добрите млади шахматисти на Варна в турнира на вестник НахОДКи

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Стоян Илиев от СУ „Пейо Яворов“ и Румен Мързаков от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ са големите победители съответно в първа и втора възрастова група от III индивидуален турнир по ускорен шах за купите и наградите на вестник „НахОДКи“, който се проведе през уикенда в Юнашкия салон в морската столица.

Подгласници на Илиев станаха: Александър Деянов, Герман Калиниченко, Борис Ангелов, Габриел Минков и Борис Петков. В почетната шестица при по-големите влязоха: Никола Нейчев, Иван Тодоров, Славян Енев, Георги Банков и Самуил Велков.

Състезанието се проведе в седем кръга и в него участие взеха 40 състезатели от I до V клас, обучаващи се в 18 варненски основни и средни училища. Главен съдия на турнира бе г-н Красен Николов, председател на ШК „Варна“. Негов помощник бе г-н Димитър Янев.

Организаторите от Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, бяха осигурили за всички деца грамоти за участие и книги, събрали творчеството на възпитаници на литературен клуб “Касталия“. За призовите тройки имаше също купи и медали, които им бяха връчени от г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна. Победителите получиха също луксозни шахматни бележници, в които да записват своите успешни партии, коментари и да си водят бележки.

Снимки: Емилиян Ялъмов, ОДК-Варна

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close