Шеф Хю Бутен от ВУМ превърна “грозни” зеленчуци в кулинарни шедьоври по време на Youth Street Varna Positive!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Директорът на Института по кулинарни изкуства (Culinary Arts Institute) шеф Хю Бутен и студенти от специалност „Гастрономия и кулинарни изделия“ представиха кулинарна демонстрация на тема „Десерт от „грозни“ зеленчуци“ по време на Youth Street Varna Positive на 22 март във Варна.
Рецептата е вдъхновена от тенденцията за готвене с нулев отпадък (Zero Waste Cooking) – тема, заложена като част от обучението на студентите, с цел да бъде осъзната ролята на професионалното им поведение и отговорността, която носи за спасяване на годишната храна и намаление на храните отпадъци в индустрията.

Институт по кулинарни изкуства (CAI) към Висше училище по мениджмънт-Варна подготвя своите студенти за професионална кариера, предлагайки единствените акредитирани програми в Източна Европа, които позволяват придобиване на висше образование в областта на хотелиерството и кулинарното изкуство.
Обучението е практически ориентирано и се използва практически с иновативност, изследователски елементи и нетрадиционен подход към кулинарните изкуства.
Заедно с академичните знания и практически умения, студентите получават уникална възможност да придобият опит в изискани ресторанти със звезди Мишлен, работейки с някои от най-известните и световно признати готвачи.

Още по темата може да научите тук:https://www.facebook.com/culinaryarts…

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close