Шампионската лига по ветроходство отново във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Варна ще бъде домакин на втория етап от BORA Sailing Championship от 2-ри до 5-ти юни. Събитието, популярно повече като Шампионската лига по ветроходство е част от международен формат, включващ над 300 участващи клуба в 20 държави по целия свят.

Първият кръг за тази година се проведе на язовир Искър, като след 11 проведени гонки и силна конкуренция, там шампион стана отбора на Ултрамарин. Във Варна се очаква да се включат и нови отбори, които да се борят за точки в крайното класиране, а крайните победители и носители на титлата шампиони за еднотипни лодки на България, ще представят страната ни в квалификации и финали на Sailing Champions League през 2023.

Надпреварата се провежда във формат клубове срещу клубове – Fleet race с 4 еднотипни лодки SB20. Екипажите се ротират и сменят лодката за всеки кръг. Кратките и динамични състезателни кръгове създават истинска атракция на вода, поради което надпреварата е много интересна и за публика. Рефер на вода ще бъде едно от най-изявените имена в родното ветроходство – Явор Колев.

Очакваме интересни рокади в разпределението на позициите в класирането на клубовете през този втори за годината кръг – част от отборите, които заемат призовите места към момента няма да участват във Варна за сметка на други. Това реално ще даде шанс на нови играчи да се борят за изкачване в ранглистата. Целта на всички е да отидат на финалите на Шампионската лига по ветроходство и да направят динамични гонки по пътя си до там – това обещава наистина емоционална надпревара.“ – сподели Яна Велева от Bora Sailing.

Bora Sailing Championship ще се проведе точно пред пешеходната зона на Пристанище Варна, а всички граждани и гости на града са поканени да се докоснат от емоциите и спортно-техническото майсторство на най-добрите екипажи в България.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close