Чудесата на гората и вълшебният свят на светулките в поредния урок на Щастливо еко училище “Свят непознат”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Четвъртият от поредицата “уроци” в Щастливо еко училище “Свят непознат” предстои на 16 юни, неделя, от 10.00 до 13.00 часа в зоопарк Варна.

Интересни гости и теми, викторини, много игри, танци, забавно градинарство и арт раболничка са предвидили и този път организаторите от СНЦ “Маджик Стрийт Варна”.

За вълшебния свят на гората и мисията на горските служители ще ни разкаже Станимир Джамбазов от Държавно горско стопанство – Варна.

Малчуганите и техните родители ще научат как да пазят природата от пожари, как да реагират при среща с диво животно по време на излет в планината и как да постъпят, ако намерят животинче бебе в беда.

Опасни ли са змиите и как да реагираме при среща с влечуго в градска или горска среда, ще сподели още нашият гост.

По време на щастливото приключение, екологът към варненския зоопрак Нора Люцканова ще ни запознае с интересни факти за камилите и как да разпознаем различните видове зърнени храни.

Очарователните водещи и аниматори на събитието – кака Роси и кака Стаси, ще ни потопят във вълшебния свят на светулките и ще научим много любопитни факти за буболечетата с фенерчета на гърба.

Повече за предходните издания на инициативата на СНЦ “Маджик Стрийт”, подкрепена от дирекция “Образование и младежки дейности”, може да откриете тук: https://www.facebook.com/profile.php?id=61559436697838&locale=bg_BG

Очакваме ви на 16 юни, неделя, от 10.00 до 13.00 часа в зоопарк Варна, за да научите повече от нашите интересни “учители” по любов към природата и да се забавляваме заедно!

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close