Чехия и Австрия са финалистите на Европейския шампионат по хандбал във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Чехия и Австрия са финалистите на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна.

Чехите се наложиха категорично над Нидерландия 36:29, а австрийците над Финландия с 34:28.

За играч на мача от чехите бе избран Матей Харван, който отбеляза 5 гола. Лукаш Морковски и Павел Байер реализираха по 8. За №1 в Нидерландия беше определен вратарят Еван де Ланге. Брент Рилксен реализира 6 гола.

“Щастлив съм. Моят отбор игра много добре. Първата част беше тежка, но ние се опитвахме да поддържаме преднина във всеки момент. Щастливи сме от резултата, защото играхме срещу много добър отбор. Искаме да спечелим и финала. Нямахме никакви проблеми с организацията, всичко беше наред. Варна е супер“, каза треньорът на Чехия Павел Пауза.

Вратарят на Австрия Ян Кроис бе определен за №1 при победата над Финландия, а Фредерик вон Трой, реализирал 8 попадения стана най-добър играч от фините.

“През първите 20 минути играхме много добре в защита. После започнахме да играем малко по-слабо, не знам защо. Може би момчетата решиха, че е достатъчно да водиш с 10 гола. Но това е полуфинал и трябва да си фокусиран през цялото време. Финалът ще бъде наистина тежък, защото чехите са много силни, играят много приятен волейбол, стабилни са в защита. Много съм щастлив, че сме с тях на финал и очаквам добър мач“, каза треньорът на Австрия Михаел Драка.

Финалът е в 18 часа днес. Мачът за третото място е в 15.30 часа. Преди това България излиза срещу Грузия в 10.30 часа в среща за определяне на 7-ата позиция, а в 13.00 Словакия и Латвия ще решат кой завършва на 5-о място.

Входът за Европейските шампионати е свободен. Всички срещи се предават директно в ефира на B1B.BOX.

Пълната информация за турнирите ще откриете на http://varna2022ehf.com/

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close