„Цветно ми е!” отново потапя в магията на фолклора Варна навръх Цветница

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

За втора поредна година Община Варна и инициативата на младежкото информационно издание Youth Street Varna „Цветно ми е!” ще подари празник на Варна под открито небе с прекрасен фолклорен концерт навръх един от най-красивите християнски празници – Цветница.

Събитието е част от поредицата „Младежка зона за позитивни послания и проекти”, подкрепени от Дирекция „Образование и младежки дейности” и в него ще се включат едни от най-обичаните и зареждащи с талант и темперамент фолклорни танцови, инструментални и вокални изпълнители от Варна и областта .

Под мотото на Youth Street Varna Positive – „Цветно ми е!“, младежка енергия ще залее отново пространството около входа на Морската градина на Варна, където на 9 април 2023 година от 12 часа ще стартира пъстра фолклорна програма, в която ще се включат едни от най-талантливите варненски млади изпълнители, възпитаници на музикални педагози и хореографи, предаващи светия завет на българското и родното и възпитаващи в патриотизъм своите ученици.

Целта на събитието е да накара Варна да се усмихне, да зарази с цветно и позитивно настроение жителите и гостите на морската столица, които ще се насладят на емоционалния подарък, който Youth Street Varna и неговите партньори ще подарят на всички, за да ги зарадват.

Сред изпълнителите на сцената ще видим възпитаниците на Гайдарска школа “Тракия” с ръководител Никола Георгиев. С фолклорни хореографии сърцата ще разтупкат очарователните малки мажоретки от Танцов клуб „Стил Денс“ с ръководител Силвия Петрова, адреналинките от Purple magic kangoo club с треньори Антоанета Тодорова и Виктория Радева, сладурите от Танцов клуб „Моряците” с ръководител Силвия Матева , Танцов състав „Бяла” с ръководители Зоя Георгиева и Николав Николов, възпитаниците на вокалните педагози Росица Малчева и Мария Русева, Танцова школа „Пламъче” с ръководител Кирилка Петрова, Танцов ансамбъл „Дивни танци” с ръководител Диана Добрева, изпълнители от НЧ Тополи – Детска школа за народно пеене с ръководител Росица Желязкова и Танцова формация “МОНТ” с ръководител Мадлена Андреева, възпитаниците на Детска фолклорна студия „Неранза” – Детската фолклорна група „Тракийски слънца” към Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода” и Детска фолклорна група „Галенчета” при НЧ „Васил Левски – Галата”1927 – Варна с ръководител Кичка Христова.

На сцената ще видим очарователната Мис България – Свят Ева Добрева и талантливите възпитаници на Школа по народно пеене „Фолклорна магия” с ръководители Павлинка и Елица Тодорови.

Бъдете с насза да споделите магията на “Цветно ми е!”

Събитието се организира от Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности”, в партньорство със СНЦ „Пресклуб Варна”, СНЦ „Маджик Стрийт” с любезното съдействие на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД, Пристанище Варна АД, Верига хипермаркети СВА, фирма „ooYes”, Магазин „ХОРЦЕ”, Завод за безалкохолни напитки „Бриз” – Варна.

април 2023 година
СТАРТ – 12.00 ЧАСА
ВХОД НА МОРСКАТА ГРАДИНА
ПЛОЩАД „АНТОН НОВАК

ПРОГРАМА – 9 април, Цветно ми е!

ОТКРИВАНЕ – 12.00 часа

Водещ – Пламена Николова

Гайдарска школа „Тракия” с ръководител Никола Георгиев

Фолклорна хореография – Purple magic kangoo club – ръководители Антоанета Тодорова и Виктория Радева

Малките морячета към Танцов клуб Моряците с ръководител Силвия Матева

Мажоретен състав Стил Денс с фолклорни хореографии – ръководител Силвия Петрова

Блок програма – Танцов състав „Бяла” с ръководители Зоя Георгиева и Никола Николов, възпитаници на Росица Малчева – преподавател НГ ХНИ „К. Преславски”възпитаници на Мария Русева –  солисти фолклорна група „Момина китка”

Танцова школа „Пламъче” – ръководител Кирилка Петрова  

Детски и младежки танцов състав „Дивни танци” – ръководител Диана Добрева

НЧ Тополи: Детска школа за народно пеене – ръководител Росица Желязкова иТанцова формация “МОНТ” – ръководител Мадлен Андреева

Детска фолклорна студия „Неранза” с ръководител Кичка ХристоваДетската фолклорна група „Тракийски слънца” към Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода” и Детска фолклорна група „Галенчета” при НЧ „Васил Левски – Галата”1927 – Варна с диригент Кичка Христова

Мис България – свят Ева Добрева

Възпитаници на Школа по народно пеене „Фолклорна магия” с ръководители Павлинка и Елица Тодорови

Повече за изпълнителите и партньорите може да научите от СЪБИТИЕТО: https://www.facebook.com/events/769152707936113/?ref=newsfeed

(Visited 62 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close