Хуманоидния сладур Profy с емоционален поздрав към завършващи студенти във ВУМ-Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Заместник-ректорът по научноизследователска дейност на Висше училище по мениджмънт – Варна проф. д-р Станислав Иванов запозна представители на медиите с новата придобивка на учебното заведение – хуманоидния робот Profy.

“Profy ще бъде използван за обучение на студенти от различни специалности – както на младежите от програмата по „Софтуерни системи и технологии “, така и на тези, които изучават „Международен бизнес и мениджмънт“ и „Международен хотелски мениджмънт“.

Задачата на инженерите ще бъде да програмират различно поведение на робота при разнообразни ситуации и събития.

“Програмирането на един робот не е всичко. Важно е да знаеш не само как да програмираш, но и какво точно да програмираш. Студентите ще се учат как да създават преживявания за служителите и най-вече за туристите”, коментира проф. Иванов.

Целта им е да „научат“ робота да предоставя информация на рецепция, в ресторант, по време на различни конферентни събития и други.

Студентите от специалностите, свързани с бизнеса и туризма, ще трябва да проявяват креативност и да използват знанията си, за да създават оригинални и любопитни преживявания за туристи и служители посредством робота.

“Профи е преди всичко робот за комуникация. Той няма как да сервира ястия в ресторанта, но може да представи менюто”, коментира проф. Иванов.

Profy може да представя лекции, може да посреща туристи и да дава информация. Проф. Иванов е програмирал технологичният сладур да представи сам себе си и своето приложение по време на научна конференция, която предстои:

Часове преди завършването на студентите от ВУМ-Варна проф. Ивано представи и емоционалният поздрав, поднесен чрез новата придобивка на висшето училище:

Profy е поредно доказателство за стремежа и упорития труд на екипа на Висше училище по мениджмънт да внедрява съвременни методи на обучение и най-нови технологии в образованието на своите студенти.

Още за възможностите на чаровното роботче и неговото приложение, вижте във видеото!

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close