Христина Кучиева, ПГТМД: Ролята на вдъхновението и фантазията в нашата професия е огромна!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
“Не зная дали аз избрах тази специалност или тя ме избра мен. Първо завърших педагогика, след това реших да се занимавам с фризьорство. В гимназията намерих място, където да практикувам двете професии”, сподели в интервю на кореспондента ни Никол Кръстева за YouthStreet Христина Кучиева, преподавател по фризьорство в ПГТМД – Варна.
Според нея фризьорството е динамична пофесия, а един фризьор може да намери развитие навсякъде, както у нас, така и в чужбина.
“Това е професия за цял живот, тя никога няма да остарее. Перспективата е голяма. 2022 година ще я посрещнем малко по-освободени от гледна точка на това, че можем да избираме между по-официални прически и по-свободни. Важно е човек да се чувства добре в кожата си.
Ролята на вдъхновението и фантазията в нашата професия е огромна. Нашата професия ни дава възможност да развиваме тази фантазия.
Задължително в нашата работа е да бъдем приветливи, защото в салона за красота клиентът не отива само заради услугата. Той отива там да релаксира, да се почувства обгрижен. Така че, едното не бива да е за сметка на другото.
Само позитивизъм и това да накараме клиента да се чувства щастлив, не е достатъчно. Нужен е и висок професионализъм. Важно е всеки клиент да се чувства специален и да си тръгне в добро настроение”, категорична е Христина Кучиева.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close